Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Σοβαρές ζημιές στα Ιωάννινα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις


Μαντρότοιχος έπεσε από τον δυνατό αέρα στα Τρίκαλα


Μεγάλη ταλαιπωρία περνάνε οι κάτοικοι του νομού Ιωαννίνων μετά την τελευταία βροχόπτωση που πλήττει την περιοχή το τελευταίο 24ωρο.

Συγκεκριμένα, η συγκοινωνία στην Εγνατία οδό, στο ύψος της Πεδινής, έχει διακοπεί, καθώς τα νερά κάλυψαν το οδόστρωμα ενώ σε δεκάδες σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου έχει επίσης διακοπεί η συγκοινωνία από κατολισθήσεις και καθιζήσεις. Από υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά έχουν καλυφθεί από το βρόχινο νερό μεγάλες εκτάσεις, ενώ στο νησί της Λίμνης των Ιωαννίνων για άλλη μία φορά έχουν πλημμυρίσει σπίτια, που βρίσκονται κοντά στη λίμνη.

Από το πρωί, μηχανήματα εργάζονται για την αποκατάσταση των συγκοινωνιών, ενώ συνεργεία της πυροσβεστικής σπεύδουν για άντληση νερών, όπου χρειάζεται.
Στην πόλη των Τρικάλων, ο αέρας και η βροχή «γκρέμισαν» το πρωί μαντρότοιχο, μήκους περίπου 20 μέτρων, προς την πλευρά του πρώην στρατοπέδου Παπαστάθη, στην πόλη των Τρικάλων.

Δύο από τα αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα προς την πλευρά του μαντρότοιχου, καταπλακώθηκαν και υπέστησαν σημαντικές υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στην κατάρρευση του μαντρότοιχου συνετέλεσε και η παλαιότητά του, αλλά και των τελευταίων βροχοπτώσεων και του αέρα.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: