Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Έφτασαν τους 10 οι θάνατοι από την κακοκαιρία


Ακόμα τέσσερις νεκροί στην Ιταλία

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που έπληξαν σήμερα τη βορειοδυτική Ιταλία και κυρίως τη Γένοβα, στη Λιγουρία, όπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Μία γυναίκα σκοτώθηκε στη Γένοβα όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητα που είχαν παρασυρθεί από τα νερά ενός χειμάρρου, ενώ ακόμη μία γυναίκα και δύο παιδιά, που αρχικά αγνοούνταν, βρέθηκαν νεκροί στην ίδια συνοικία. Ο χείμαρρος Φερετζιάνο παρέσυρε δεκάδες αυτοκίνητα, προκάλεσε πλημμύρες σε δεκάδες μαγαζιά, ενώ παρέσυρε ακόμη και ένα περίπτερο.

Η εφημερίδα Corriere della Sera έκανε λόγο στον ιστότοπό της για «τέσσερις ή πέντε νεκρούς και τουλάχιστον τέσσερις αγνοούμενους», επικαλούμενη την πυροσβεστική.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν την Ιταλία μία εβδομάδα μετά από ένα άλλο κύμα κακοκαιρίας που προκάλεσε το θάνατο 10 ανθρώπων και ζημιές ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στη Λιγουρία και στη βόρεια Τοσκάνη.

Η πυροσβεστική επενέβη σε πολλές συνοικίες της Γένοβας, απομακρύνοντας δεκάδες ανθρώπους. Στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο κόπηκε η ηλεκτροδότηση και η παροχή φυσικού αερίου.

Η πολιτική προστασία συνέστησε στους κατοίκους της Γένοβας να μην πλησιάζουν από τους χείμαρρους και να καταφύγουν στους πάνω ορόφους των κτιρίων.

Οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να κρατήσουν κλειστά τα σχολεία αύριο Σάββατο, ενώ η ιταλική εταιρεία αυτοκινητοδρόμων κάλεσε τους οδηγούς να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στη Γένοβα.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: