Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

«Συναγερμός» για τη ρύπανση της ατμόσφαιρας στο Βόλο


Τρεις φορές πάνω από το ανώτατο όριο τα μικροσωματίδια του αέρα


Ειδικό κλιμάκιο ελέγχου ποιότητας περιβάλλοντος για την εντατικοποίηση των ελέγχων ενεργοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Αργύρης Κοπάνας, καθώς οι μετρήσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατέγραψαν πολύ μεγάλες υπερβάσεις της συγκέντρωσης των επικίνδυνων αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Το μικτό κλιμάκιο θα αποτελείται από υπαλλήλους των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και του Δήμου Βόλου και διενεργεί εντατικούς συνεχείς ελέγχους.

Ο Σταθμός του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών κατέγραψε στιγμιαία μέγιστη τιμή τα 189 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, δηλαδή σχεδόν τρεις φορές πάνω από το ανώτατο όριο των 50μg/m3.

Ο μέσος ημερήσιος όρος των τριών Σταθμών Μέτρησης διαμορφώνονταν το βράδυ στα 108μg/m3 με μέγιστη τιμή τα 166μg/m3 στην περιοχή «Παπαστράτου», στα 82μg/m3 με μέγιστη τιμή τα 115μg/m3 στο Πεδίον Αρεως και στα 81μg/m3 στο Φυτόκο.

Ο αντιπεριφερειάρχης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες για ο,τιδήποτε πέφτει στην αντίληψή τους και αφορά εστίες φωτιάς από καύσεις πλαστικών και καλωδίων।
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: