Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

Τρεις νεκροί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις στη Γαλλία


Σε κατάσταση συναγερμού δώδεκα διαμερίσματα στη χώρα


Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη νότια Γαλλία και 2.300 κάλεσαν σε βοήθεια εξαιτίας των πλημμύρων που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώνονται από χθες Σάββατο στην περιοχή.

Δώδεκα διαμερίσματα στη νοτιοανατολικη και νοτιοδυτική Γαλλία βρίσκονται ακόμη σε κατάσταση συναγερμού καθώς υπάρχει κίνδυνος να σημειωθούν νέες βροχοπτώσεις και να υπερχειλίσουν ποταμοί.

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων έχασε τη ζωή του από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα την ώρα που προσπαθούσε να αντλήσει τα νερά που είχαν πλημμυρήσει το υπόγειό του, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Χθες Σάββατο η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι εντόπισε τη σορό ενός 51χρονου άστεγου άνδρα, τον οποίο είχαν παρασύρει τα νερά στην επαρχία Χερό.

Στο διαμέρισμα Βαρ, το οποίο έχει πληγεί ιδιαίτερα από το κύμα κακοκαιρίας, περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι χρειάστηκαν τη βοήθεια της πυροσβεστικής. Αργά σήμερα το πρωί είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε περιπου 3.900 νοικοκυριά.

Στο διαμέρισμα των Θαλάσσιων Άλπεων 700 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους από το Σάββατο.

Τις τελευταίες δύο ημέρες η στάθμη του ποταμού Βαρ αυξήθηκε από το 1,5 μέτρο στα 5 μέτρα, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1, ενώ η κυκλοφορία των τραίνων στη νοτιοανατολική Γαλλία διεξαγόταν μέχρι σήμερα το πρωί με δυσκολία.

Παράλληλα έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και σε 8।000 νοικοκυριά στην Κορσική.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: