Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Δέκα νεκροί ώς τώρα από τις κατολισθήσεις στην Κολομβία

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολυάριθμοι αγνοούνται εξαιτίας μιας κατολίσθησης που έθαψε δέκα σπίτια στην πόλη Μανισάλες της Κολομβίας, 278 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας Μπογοτά, δήλωσε στέλεχος του Ερυθρού Σταυρού στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Δέκα νεκροί ώς τώρα από τις κατολισθήσεις στην Κολομβία

"Ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε σε δέκα", είπε ο τοπικός συντονιστής του Ερυθρού Σταυρού Χόρχε Σαμπράνο, λίγη ώρα αφότου είχε κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς και τουλάχιστον 28 αγνοούμενους. Σύμφωνα με τον ίδιο, σωστικά συνεργεία συνέχιζαν τη νύχτα του Σαββάτου (πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας) τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων, που είναι άγνωστο πόσοι είναι. Έχει επιβεβαιωθεί ότι αγνοούνται 28 άνθρωποι αλλά είναι άγνωστο εάν οι 10 σοροί που ανασύρθηκαν ανήκουν σε ανθρώπους που συμπεριλαμβάνονταν στον κατάλογο.

Η κατάσταση είναι "πολύ μπλεγμένη", πρόσθεσε, εξηγώντας ότι η κατολίσθηση έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες ενώ οι περισσότεροι κάτοικοι στη συνοικία της Μανισάλες κοιμούνταν. Ο επικεφαλής των πυροσβεστών Κάρλος Μαρίν είπε στον Τύπο ότι τουλάχιστον 32 οικογένειες επλήγησαν από την κατολίσθηση και κάλεσε τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί διότι το έδαφος είναι ασταθές.

Στην εφετινή περίοδο των βροχών --που αρχίζει στα τέλη Σεπτεμβρίου-- στην Κολομβία έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 40 άνθρωποι, ενώ περίπου 250.000 έχουν μείνει άστεγοι. Εξάλλου τρεις άνθρωποι βρήκαν το θάνατο χθες όταν ένας χείμαρρος λάσπης έπληξε το σπίτι τους, στην Καλάρκα, στην επαρχία Κίντιο, στο δυτικό τμήμα της Κολομβίας.ίος δικαιολογημένα έχει μεγάλες απαιτήσεις από εμάς».Πηγή:http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: