Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από κατολίσθηση


Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 17 τραυματίστηκαν και πολύ άλλοι αγνοούνται εξαιτίας μιας κατολίσθησης που έθαψε δέκα σπίτια στην πόλη Μανισάλες της Κολομβίας, 278 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας Μπογοτά.

"Μέχρι τώρα, έχουμε 16 νεκρούς και 17 τραυματίες. Δεν έχουμε στοιχεία για τα αγνοούμενα πρόσωπα", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σάντρα Κάλβο, της διεύθυνσης διαχείρισης κινδύνων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλεξαν οι υπηρεσίες διάσωσης, υπάρχουν περίπου 70 αγνοούμενοι, ωστόσο καμία πηγή δεν είχε επιβεβαιώσει τον αριθμό αυτό μέχρι σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα).

Προηγούμενος απολογισμός από τον Ερυθρό Σταυρό έκανε λόγο για τουλάχιστον δέκα νεκρούς και 28 αγνοούμενους.

Έπειτα από την καταστροφή που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη συνοικία Σερβάντες, στο κέντρο της Μανισάλες, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανασύρουν από τα ερείπια πέντε μέλη μιας οικογένειεας.

Σύμφωνα με την Σ. Κάλβο, η ροή της λάσπης που προκλήθηκε από τις έντονες νεροποντές στη Μανισάλες κατέστρεψε 14 κατοικίες και προκάλεσε ζημιές σε τρεις άλλες.

Η περίοδος των βροχών, που ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Κολομβία, προκάλεσε ήδη φέτος 37 θανάτους, 43 τραυματισμούς, επτά άνθρωποι είναι αγνοούμενοι, ενώ έπληξε περίπου 250.000 ανθρώπους.

Μεταξύ Απριλίου 2010 και Απριλίου 2011, οι ιδιαίτερα ισχυρές βροχοπτώσεις που προκλήθηκαν από το μετεωρολογικό φαινόμενο Λα Νίνια προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 400 ανθρώπων και έπληξαν 3,6 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η Νίνια είναι ένα κυκλικό μετεωρολογικό φαινόμενο που χαρακτηρίζεται από μία μείωση των μέσων θερμοκρασιών στην επιφάνεια της θάλασσας στο κέντρο και ανατολικά του ισημερινού Ειρηνικού.

Πηγή:http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: