Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Πρόγνωση καιρού Βορειοανατολικής Αττικής 12-14/11/2011



Αλλαγή του σκηνικού από αύριο στο νομό με κύρια χαρακτηριστικά την κατακκόρυφη πτώση της θερμοκρασίας ,τους θυελλώδεις βοριάδες και λίγα φαινόμενα με την μορφή βροχής ή χιονόνερου και λίγα χιόνια στα ορεινά.
Το σκηνικό του καιρού το επόμενο τριήμερο θα χαρακτηρίζεται καθαρά χειμωνιάτικο.

Οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η αίσθηση του κρύου θα είναι έντονη λόγω των παγερών βοριάδων(Wind chill)

H θερμοκρασία μέσα στο Σάββατο θα σημειώνει πτώση κατά την διάρκεια της ημέρας αντί να ανεβαίνει.Λίγα φαινόμενα με την μορφή ορογραφικού υετού κατά κανόνα ασθενή(ψιλόβροχο-drizzle-trace) και κυρίως την Κυριακή ,ενώ λίγο πιο πολλά φαινόμενα θα έχουμε την Δευτέρα με την μορφή ασθενών βροχών έως και μέτριας έντασης ποτιστικές.

Οι ασθενείς χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται το Σάββατο και όσο περνάει η μέρα στην Πάρνηθα,τον Κιθαιρώνα αλλά και την κορυφή της Πεντέλης μέχρι και το βράδυ.

Για το Σάββατο ενδεικτικά υψόμετρα 900-1100μέτρα κυρίως μετά το μεσημέρι .

Ενώ την Κυριακή το πρωί πιθανώς να κατέβουν λίγο τα υψόμετρα και να είναι γύρω στα 800-900μέτρα(πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες πιθανόν και 700-750μέτρα).

Την Δευτέρα οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο αξιόλογου χαρακτήρα αλλά θα εντοπίζονται λίγο πιο πάνω περίπου στα επίπεδα του Σαββάτου.

Οι θερμοκρασίες μέσα στο λεκανοπέδιο θα πέσουν σημαντικά από αύριο και θα κυμαίνονται αρχικά από 11-12οC που γρήγορα μέσα στην ημέρα θα πέσουν στους 9-11οC.

Στα βόρεια και υπερβόρεια του νομού θα είναι 3-4οC χαμηλότερη.

Την Κυριακή οι ελάχιστες στα υπερβόρεια τμήματα του νομού θα κυμαίνονται από 3-5οC και στον υπόλοιπο νομό από 6-8οC ωστόσο φαίνεται να μην καταφέρνει ο υδράργυρος να ξεπερνάει τους 9-10oC.

Στα βόρεια του νομού οι μέγιστες 3-4οC χαμηλότερες ενώ στα υπερβόρεια ορεινά τμήματα οι μεταβολές της θερμοκρασίας θα είναι της τάξης του 0,5-1οC μέσα στην ημέρα από την ελάχιστη τους θερμοκρασία(μικρό θερμοκρασιακό εύρος) .

Προγνωστικός χάρτης με εικονίδια για τον καιρό της Βορειοανατολικής Αττικής το Σαββατοκύριακο:

ba_attiki

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)
Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: