Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Φέτος η δεύτερη θερμότερη χρονιά από το 1850


Σε εξέλιξη η διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στη Νότιο Αφρική


Υψηλότερη κατά 0,46 βαθμούς Κελσίου είναι η μέση θερμοκρασία της Γης την τελευταία δεκαετία από το μέσο όρο των θερμοκρασιών και αποτελεί την μεγαλύτερη αύξηση που έχει ποτέ καταγραφεί, επισημαίνει ο ΟΗΕ σε έκθεσή του που παρουσιάστηκε στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, στη διάσκεψη για το κλίμα

Μετά το 2010 που καταγράφηκαν θερμοκρασίες ρεκόρ, το 2011 είναι αυτή την στιγμή "η δεύτερη θερμότερη χρονιά στην κλίμακα του πλανήτη από το 1850 όταν άρχισαν να καταγράφονται μετεωρολογικά δεδομένα.

Άλλη ένδειξη της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι το γεγονός ότι οι όγκοι των πάγων στην Αρκτική είχαν τη δεύτερη μικρότερη έκταση αλλά και τον μικρότερο όγκο που έχει παρατηρηθεί ποτέ.

«Η επιστήμη μας είναι αξιόπιστη και αποδεικνύει χωρίς αμφισβήτηση πως το παγκόσμιο κλίμα θερμαίνεται και η υπερθέρμανση αυτή είναι αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων του ανθρώπου», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΓΓ του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού Μισέλ Ζαρό.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2011, το θερμόμετρο του πλανήτη έδειξε μια ασυνήθιστη αύξηση που υπολογίζεται στους 0,41 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τον ετήσιο μέσο όρο των 14 βαθμών Κελσίου για την περίοδο 1961-1990, καταλήγει ο Οργανισμός।
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: