Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Δοκιμάζεται από τις πλημμύρες η Νάπολη


Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν χθες στη Νάπολη η οποία πλήττεται από κύμα σφοδρών βροχοπτώσεων που προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες. Ήδη έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος ενός άνδρα ο οποίος έχασε τη ζωή του από την πτώση ενός δέντρου πάνω στο αυτοκίνητό του, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

«Ο άνδρας είχε συνοδεύσει τη σύζυγό του σε μία κηδεία, αλλά εξαιτίας της βροχής αποφάσισε να περιμένει στο αυτοκίνητό του διαβάζοντας εφημερίδα. Το αυτοκίνητό του καταστράφηκε από ένα τεράστιο πεύκο στην άκρη του δρόμου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Λόγω της κακοκαιρίας, οι Αρχές ανέβαλαν τον αγώνα της πρώτης κατηγορίας του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ανάμεσα στην ομάδα της πόλης και τη Γιουβέντους. Πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων που είχαν αποκλειστεί από τη ροή λάσπης ή από την υπερχείλιση των ποταμών διασώθηκαν, ιδίως στο Ποτσουόλι, στα περίχωρα της Νάπολης.

Εν τω μεταξύ, μια ολόκληρη οικογένεια διέφυγε από έναν ποταμό λάσπης καταφεύγοντας στη στέγη του σπιτιού της στο Τζιουγκλιάνο, επίσης στην περιφέρεια της Νάπολης. Πολλές εκκλησίες στη Νάπολη πλημμύρισαν και η κυριακάτικη λειτουργία δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ πολλοί σταθμοί του μετρό έκλεισαν, όπως και τμήματα των σιδηροδρομικών γραμμών και του αυτοκινητοδρόμου Α3.

Παράλληλα, αρκετά τμήματα του αρχαιολογικού χώρου της Πομπηίας κατέστησαν επίσης απρόσιτες στους τουρίστες। Στο αεροδρόμιο της Νάπολης πτήσεις ματαιώθηκαν ή καθυστέρησαν.
Πηγή:http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: