Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

«Κόλλησε» το θερμόμετρο στους -29 στη Βουλγαρία


Κλειστά 454 σχολεία σε όλη τη χώρα

Σε πορτοκαλί συναγερμό παραμένουν όλες οι περιοχές της Βουλγαρίας εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν σε όλη τη χώρα. Μόνο στην περιοχή του Μπουργκάς ισχύει ο κίτρινος συναγερμός, που σημαίνει εν δυνάμει επικίνδυνο καιρό και απευθύνεται κυρίως στους πολίτες, εφιστώντας τους την προσοχή.

Η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές παραμένει στα χθεσινά επίπεδα-ρεκόρ, με την πόλη Κνέζα, που χθες είχε την τιμητική της στα ρεπορτάζ για την κακοκαιρίαμ ως την πλέον κρύα πόλη της Βουλγαρίας, που έχει κολλήσει στους -29 βαθμούς Κελσίου.

Σε άλλες 12 περιοχές της χώρας, στις 5 τα ξημερώματα, το θερμόμετρο ήταν σε επίπεδα κάτω του -20 (Τσίρπαν -25, Πλόβντιβ -24, Ντράγκομαν -23 κ.ο.κ.). Χθες, στο χωριό Γκλαβάνοβτσι, στη δυτική Βουλγαρία, ένας κάτοικος υποστηρίζει ότι η θερμοκρασία έπεσε στους -32 βαθμούς Κελσίου, χωρίς, ωστόσο, να μπορεί να προσμετρηθεhttp://www.blogger.com/img/blank.gifί ως νέο επίσημο αρνητικό ρεκόρ.

Εξαιτίας του πολικού ψύχους 454 σχολεία σε όλη τη Βουλγαρία παρέμειναν κλειστά, εκ των οποίων τα περισσότερα στις περιοχές Βάρνα, Βέλικο Τίρνοβο, Βίντιν και Ντόμπριτς. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως οι θερμοκρασίες … Σιβηρίας θα συνεχιστούν και το επόμενο διήμερο, συνοδευόμενες από χιόνι και ισχυρούς ανέμους.

Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει από την Παρασκευή κατά 4-5 βαθμούς. Ωστόσο, νέες χιονοπτώσεις αναμένονται στη δυτική Βουλγαρία από την Πέμπτη, ενώ στην ανατολική οι προβλέψεις κάνουν λόγο για βροχοπτώσεις.
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια: