Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Κακοκαιρία πλήττει και την Αλγερία


Τουλάχιστον 25 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία και από αναθυμιάσεις

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει από την περασμένη Παρασκευή και την Αλγερία, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 25 άνθρωποι, από τους οποίους οι 15 από «ασφυξία» και οι άλλοι δέκα σε τροχαία δυστυχήματα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η πολιτική προστασία.

Περίπου 40.000 μέλη της πολιτικής προστασίας έχουν κινητοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες καθώς από την Παρασκευή η Αλγερία πλήττεται από σφοδρές βροχοπτώσεις, ενώ σε κάποιες περιοχές στα βόρεια της χώρας σημειώνονται και χιονοπτώσεις και χαλάζι.

«Δέκα άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 45 έχουν τραυματιστεί σε 15 τροχαία δυστυχήματα, ενώ 15 ακόμη έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία» από τις αναθυμιάσεις αερίου, όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας.

Οι πλημμύρες έχουν πλήξει κυρίως τις παραθαλάσσιες περιοχές της Αλγερίας, ενώ τα 28 από τα 48 διαμερίσματα της χώρας έχουν καλυφθεί από το χιόνι.

Εξαιτίας των χιονοπτώσεων δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε πολλά χωριά κυρίως στην Καμπιλία, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην τροφοδοσία του πληθυσμού, ενώ αρκετές περιοχές παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Η αλγερινή μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε σήμερα ότι οι σφοδρές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι αύριο Τετάρτη.

Στο μεταξύ στη γειτονική Τυνησία τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται κύμα ψύχους και χιονοπτώσεις κυρίως στα βορειοδυτικά της χώρας. Εξαιτίας της κακοκαιρίας κάποια χωριά να έχουν αποκλειστεί, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό ινστιτούτο της χώρας στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου καταγράφηκαν θερμοκρασίες έως και -4 βαθμοί Κελσίου στις περιοχές Κεφ και Κασερίν (στα κεντροδυτικά), ενώ το κύμα ψύχους θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: