Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Νέο κύμα ψύχους το σαββατοκύριακο στην Ιταλία


Τους σαράντα έχουν φτάσει οι νεκροί

Νέο κύμα ψύχους πρόκειται να πλήξει τη χώρα το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η εισαγγελία της Αιώνιας Πόλης, στο μεταξύ, μετά από σειρά καταγγελιών ενώσεων καταναλωτών, αποφάσισε να αρχίσει έρευνα σχετικά με τις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα που προκάλεσε η χιονόπτωση της περασμένης Παρασκευής.

Η κυβέρνηση της Ρώμης, διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εταιριών ηλεκτροδότησης και των ιταλικών σιδηροδρόμων, ώστε να αποφευχθούν τα τεράστια προβλήματα της περασμένης εβδομάδας. Οι νεκροί από τις ακραίες καιρικές συνθήκες, τις τελευταίες τριάντα ημέρες, έφτασαν τους σαράντα.

Οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται στη νότια περιφέρεια Μπαζιλικάτα, όπου σε πολλές περιοχές το χιόνι έχει φτάσει το ένα μέτρο και στη Σαρδηνία, με έντονα προβλήματα σε κύριες οδικές αρτηρίες της νήσου. Στο Τορίνο, το μετρό της πόλης υπολειτουργεί. Σε σειρά σταθμών, η είσοδος των επιβατών στους συρμούς δεν κατέστη δυνατή, διότι οι σωλήνες νερού που βρίσκονται στους εσωτερικούς χώρους, κοντά στις αποβάθρες, έσπασαν λόγω του πάγου.

Στην τοποθεσία Βαλμοντόνε, περίπου 50 χιλιόμετρα έξω από τη Ρώμη, 52 οικογένειες βρίσκονται, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Ο δήμαρχος της περιοχής, σε επιστολή του προς την Πολιτική Προστασία, την περιφέρεια της ιταλικής πρωτεύουσας και τον νομάρχη, τους ζητά να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα. Ίδια κατάσταση αντιμετωπίζουν και δέκα χιλιάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της πόλης Φροζινόνε, εκατό χιλιόμετρα νότια της Ρώμης.

Τέλος, σύμφωνα με την Ένωση Γεωργικών Παραγωγών και Κτηνοτρόφων Coldiretti, η συνολική οικονομική ζημιά από την κακοκαιρία των τελευταίων επτά ημερών (φρούτα και λαχανικά που σάπισαν, καταστροφές σε ζωοτροφεία, οπωροφόρα δέντρα που κατέστρεψε η παγωνιά), ανέρχεται σε ποσό μεγαλύτερο των διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: