Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Έκλεισαν τα χιονοδρομικά κέντρα στη Βόρεια Ελλάδα


Στα δύο μέτρα το χιόνι στη Βασιλίτσα

Οι κακές καιρικές συνθήκες κρατούν κλειστά σήμερα τα περισσότερα από τα χιονοδρομικά κέντρα στη Βόρεια Ελλάδα. Αναβατήρες για σκι υπάρχουν μόνο στο Πήλιο και το Σέλι, ενώ ετοιμάζεται να κλείσει και το χιονοδρομικό κέντρο στη Βασιλίτσα των Γρεβενών, όπου το ύψος του χιονιού έφτασε τα 2 μέτρα σπάζοντας κάθε ρεκόρ!

«Όταν υπάρχει τόσο έντονη χιονόπτωση συνήθως τα χιονοδρομικά προχωρούν είτε σε αναστολή της λειτουργίας τους, που σημαίνει ότι στο βουνό βρίσκεται μόνο το αρμόδιο προσωπικό, είτε κλείνουν για κάποια 24ωρα», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας Χρήστος Παππάς.

Το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα δεν είναι προσβάσιμο για τους επισκέπτες, καθώς ο δρόμος έχει κλείσει από το πυκνό χιόνι, ενώ για την ασφάλεια των σκιέρ δεν λειτουργούν τόσο οι αναβατήρες, όσο και οι πίστες στο χιονοδρομικό Τρία - Πέντε Πηγάδια.

Ανοιχτοί είναι κάποιοι αναβατήρες στο Σέλι, ωστόσο στο δρόμο προς το χιονοδρομικό χρειάζονται απαραίτητα αλυσίδες. Όπως αναφέρει η τροχαία, κάποιοι προσπαθούν να ανέβουν το βουνό χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν και το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας οι έντονες χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα θα συνεχιστούν, ωστόσο τις επόμενες ώρες το χιόνι θα είναι σε μικρότερη ποσότητα, γεγονός που σημαίνει πως αρκετά από τα χιονοδρομικά κέντρα θα μπορέσουν και πάλι να υποδεχτούν τους επισκέπτες τους.

Πάντως, οι τελευταίες χιονοπτώσεις έχουν κάνει τους αρμόδιους να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, αφού για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια το χιόνι στα βουνά είναι τόσο πολύ και πυκνό.

«Φέτος, όπως μαθαίνουμε, χάθηκαν οι Έλληνες από το Μπάνσκο της Βουλγαρίας. Λόγω των χιονιών που υπάρχουν στα ελληνικά βουνά αλλά και της οικονομικής κρίσης περιορίστηκαν οι εκδρομές στις γειτονικές χώρες», κατέληξε ο κ.Παππάς.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: