Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ



Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στο δήμο Τρίπολης, με απόφαση των προϊσταμένων Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, κατόπιν συνεννόησης με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιώργο Καρλή, λόγω της νέας, έντονης χιονόπτωσης που ενέσκηψε στο νομό Αρκαδίας. Κλειστά τα σχολεία και στο δήμο Γορτυνίας, με απόφαση του δημάρχου, κ. Γιάννη Γιαννόπουλου, τη διακοπή των μαθημάτων λόγω χιονόπτωσης στα σχολεία Α’θμιας Εκπαίδευσης που λειτουργούν στις Τοπικές Κοινότητες Αγίου Πέτρου και Καστρίου (Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Καστρίου, Δημοτικό Σχολείο Αγίου Πέτρου), αποφάσισε ο δήμαρχος Β. Κυνουρίας, κ. Μανόλης Σκαντζός.

Όπως δήλωσε στην έκτακτη εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τρίπολης ο κ. Γιώργος Καρλής, από νωρίς το πρωί, μηχανήματα του δήμου Τρίπολης έχουν επιδοθεί στον καθαρισμό των δρόμων, ιδιαίτερα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, από τις 5:30 το πρωί βρέθηκαν δύο μηχανήματα για εκχιονισμό των δρόμων του ιδρύματος, ώστε να είναι προσβάσιμοι, τέσσερα μηχανήματα έχουν διασκορπιστεί στην πόλη, συγκεκριμένα από την οδό Καλαβρύτων μέχρι την Αγίου Κωνσταντίνου, στον περιφερειακό, στο νέο δημαρχείο (Αταλάντης & Λαγοπάτη), στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Προβλήματα λόγω χιονιού έχουν δημιουργηθεί στο Λεβίδι, κλειστά είναι τα χωριά του Φαλάνθου, σε Κορύθιο και Τεγέα τα οχήματα κυκλοφορούν με μεγάλη προσοχή, ενώ υπάρχουν σε επιφυλακή έτοιμα μισθωμένα μηχανήματα του δήμου Τρίπολης. Σακουλάκια με αλάτι για τις ανάγκες των δημοτών Τρίπολης, υπάρχουν στην κεντρική πλατεία Τρίπολης, στην πλατεία Άρεως και στο νέο δημαρχείο (Αταλάντης & Λαγοπάτη).

«Επί ποδός πολέμου» και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, οκτώ συνεργεία εργάζονταν για τον καθαρισμό των δρόμων, όπως δήλωσε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αρκαδίας, κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας. Γίνεται προσπάθεια να μείνουν ανοιχτοί κυρίως οι κεντρικοί δρόμοι. Τρία μηχανήματα υπάρχουν στο δρόμο Τρίπολης – Πύργου, ώστε να παραμείνει ανοιχτός, δύο μηχανήματα βρίσκονται στο δρόμο Τρίπολης – Σπάρτης. Μεγάλα προβλήματα δημιουργήθηκαν στην επαρχία Μεγαλόπολης, στο δρόμο προς τη Δημοτική Κοινότητα Χράνων, καθώς «δίπλωσε» νταλίκα με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και μηχάνημα της Περιφέρειας έσπευσε για να καθαρίσει το δρόμο, ενώ λίγο αργότερα στην ίδια περιοχή, κόλλησε λεωφορείο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εκ νέου πρόβλημα. Βασική προϋπόθεση, είπε ο κ. Γιαννακούρας, είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το νομό Αρκαδίας. Προβλήματα υπάρχουν στο δρόμο Τρίπολης – Σπάρτης, στο δρόμο Τρίπολης – Άστρους, στην περιοχή των Αγίων Δέκα, αντιμετωπίστηκε πρόβλημα με τη μεταφορά ασθενούς, τρία συνεργεία βρίσκονται στο δρόμο Τρίπολης – Πύργου καταβάλλοντας προσπάθειες να μην κλείσει, προβλήματα έχουν δημιουργήσει οι χιονοπτώσεις σε χωριά του Μαινάλου, στο Φάλανθο και στο δήμο Βαλτετσίου.

Στη Βλαχοκερασιά το χιόνι έχει φτάσει τους 30 πόντους, σε πολλά σημεία ξεπερνά τους 40 πόντους, δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Κατσαφάνας ο οποίος πρόσθεσε ότι υπάρχει πρόβλημα και με τα δίκτυα ύδρευσης, τα οποία σπάνε λόγω του παγετού, τους 20 πόντους έχει φτάσει το χιόνι στα χωριά της Τεγέας Μανθυρέα, Μαυρίκι και Κάνδαλο, ανέφερε ο αντιδήμαρχος κ. Μπισιούλης, έντονη χιονόπτωση στην περιοχή Πλάτσα χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία η οποία διεξάγεται (προς το παρόν) ομαλά, σημερίωσε ο αντιδήμαρχος κ. Παπαδημητρίου, στην περιοχή βρίσκεται μηχάνημα του δήμου, έντονη χιονόπτωση σε Σάγκα και Αρτεμίσιο.

Αργύρης Καρδαράς

Πηγή:http://www.drt915.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: