Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ιταλία


Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ώρες

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει και πάλι την Ιταλία. Στην Ρώμη ξανάρχισε να χιονίζει ελαφρά, όχι, όμως, προς το παρόν, τόσο έντονα όσο την περασμένη εβδομάδα. Πριν λίγες ώρες μια ακόμη άστεγη γυναίκα, σαράντα δύο ετών, έχασε την ζωή της εξαιτίας του μεγάλου ψύχους, ενώ στο νομό Μάρκε μια εβδομηντατετράχρονη γυναίκα εξέπνευσε μέσα σε όχημα πρώτων βοηθειών, λόγω αναπνευστικής κρίσης από το κρύο.

Χιόνι συνεχίζει να καλύπτει τις περιφέρειες Τοσκάνα, Ούμπρια Μάρκε και Μολίζε της κεντρικής Ιταλίας.

Στην ιταλική πρωτεύουσα, μέχρι αύριο τα μεσάνυχτα, όλοι οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, έστω και αν το οδόστρωμα είναι σχετικά «καθαρό».

Δώδεκα πτήσεις που συνδέουν τα αεροδρόμια της Ρώμης και του Μιλάνου ματαιώθηκαν λόγω κακοκαιρίας και η ιταλίδα υπουργός εσωτερικών Άννα Μαρία Καντσελιέρι επανέλαβε εκ νέου ότι «το κύμα κακοκαιρίας των ημερών αυτών είναι το ισχυρότερο των τελευταίων τριάντα ετών».

Σύμφωνα με την ιταλική εταιρία αυτοκινητοδρόμων πάνω από 1.300 χιλιόμετρα των οδικών αρτηριών της ώρας, είναι καλυμένα από το χιόνι.

Ο δήμαρχος της ιταλικής πρωτεύουσας, Τζάνι Αλεμάνο, δήλωσε, δε, ότι το χιόνι, στην Αώνια Πόλη, πρόκειται να φτάσει και πάλι τα τριάντα εκατοστά. Τα συνεργεία του δήμου, έριξαν επί ώρες αλάτι στους μεγαλύτερους δρόμους της Ρώμης, με την εθελοντική βοήθεια και πολλών κρατουμένων που έλαβαν ειδική άδεια.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: