Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Νέο κύμα ψύχους σε Τουρκία και Ιταλία


Αναστάτωση στις μεταφορές

Νέο κύμα ψύχους έπληξε μεγάλο μέρος της Τουρκίας, προκαλώντας αναστάτωση στις αεροπορικές και τις οδικές μεταφορές. Το θερμόμετρο στο Ιγκντίρ να πέφτει στους -22 βαθμούς!

Περισσότεροι από 2.000 επαρχιακοί δρόμοι έχουν κλείσει εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων που σημειώνονται στην κεντρική, την ανατολική και τη βορειοανατολική Τουρκία, προκαλώντας το κλείσιμο των σχολείων σε πολλές επαρχίες των περιφερειών αυτών.

Συνολικά ματαιώθηκαν 84 τοπικές και διεθνείς πτήσεις από τα δύο αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης εξαιτίας του πάγου και του ψύχους, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και στους δρόμους.

Στην Ιταλία οι νεκροί έφτασαν τους 43 και η χώρα ετοιμάζεται σήμερα για νέο κύμα ισχυρού ψύχους και χιονοπτώσεων. Ο στρατός συνεχίζει τον εκχιονισμό σε χωριά της νότιας Ιταλίας που έχουν αποκλειστεί από τρία μέτρα χιονιού.

«Ένα κύμα ψύχους προερχόμενο από την Αρκτική θα αρχίσει να πλήττει τη βορειοανατολική Ιταλία και μετά θα μετακινηθεί προς το νότο», ανακοίνωσε ο Φράνκο Γκαμπριέλι, επικεφαλης της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: