Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Εκκενώνεται οικισμός τσιγγάνων στην Καρδίτσα


Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη των νερών των ποταμών

Από τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώνονται στα πεδινά και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, έχει ανέβει επικίνδυνα η στάθμη των ποταμών. Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες με κύρια αυτή της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Ήδη καταβάλλονται προσπάθειες να διατηρηθεί το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο ανοιχτό από την σφοδρή χιονόπτωση στα ορεινά και ελέγχεται συνεχώς η στάθμη των νερών στα ποτάμια.


Επιχείρηση εκκένωσης τμήματος του οικισμού των τσιγγάνων στη θέση «Μαύρικας» που κινδύνευε να πλημμυρίσει από την υπερχείλιση του ποταμού Καράμπαλη, πραγματοποίησε σήμερα ο δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα, την Αστυνομική Διεύθυνση και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας.

Οι έγκαιρες παρεμβάσεις του δήμου και της ΔΕΥΑΚ σε αγωγούς και τάφρους αποδείχθηκαν αποτελεσματικές και απέτρεψαν τα χειρότερα, όμως οι μεγάλες ποσότητες νερού που «κατέβασε» ο παρακείμενος ποταμός Καράμπαλης, είχαν ως συνέπεια να υπερχειλίσει και να πλημμυρίσουν εκτάσεις εντός του οικισμού, κοντά σε κατοικίες.

Για την αποφυγή χειρότερων καταστάσεων, αποφασίστηκε προληπτικά η εκκένωση ορισμένων κατοικιών και η μεταφορά των ενοίκων τους με το λεωφορείο του δήμου στο κλειστό γυμναστήριο, όπου παρέμειναν προσωρινά, ενώ λήφθηκε μέριμνα και για την σίτισή τους.

Μηχανήματα του δήμου χρειάστηκε να παρέμβουν και στην τοπική κοινότητα Γεωργικού, καθώς υπερχείλισε παρακείμενος συλλεκτήρας απορροής των υδάτων της λεκάνης Αγίου Γεωργίου- Πορτίτσας και κρίθηκε επιβεβλημένο το σπάσιμο του δευτερεύοντος αγωγού του ΤΟΕΒ για την εκτόνωση των υδάτων προς τον ποταμό Γάβρα.

Παρεμβάσεις μηχανημάτων του δήμου για την αποτροπή τοπικών πλημμυρών έγιναν και σε όλες σχεδόν τις τοπικές κοινότητες της πεδινής ζώνης του δήμου. Στις ορεινές τοπικές κοινότητες, όπου σημειώνονται νέες χιονοπτώσεις μηχανήματα του δήμου Καρδίτσας ξεκίνησαν τους αποχιονισμούς από τις 5 το πρωί.

Μηχανήματα της ΔΕΥΑΚ, χρειάστηκε να παρέμβουν και σε ορισμένες περιπτώσεις υπερχείλισης φρεατίων εντός της πόλης.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: