Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Χιονοπτώσεις στην Αττική το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη


Άστατος σήμερα ο καιρός στο νομό με αναπτύξεις αρκετά πυκνές που δίνουν τοπικές βροχές-μπόρες,με απότομη ένραξη και λήξη ,ωστόσο υπάρχουν και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού κατά περιόδους. Έτσι φαίνεται να κυλάει μέχρι και το απόγευμα όπου αναμένεται εκ νέου κλείσιμο του καιρού με τοπικές βροχές-μπόρες σε όλη την Αττική κατά διαστήματα .Πιο πολλά τα φαινόμενα στα βόρεια βορειοδυτικά του νομού προς την Πάρνηθα και στο Κιθαιρώνα .

Χιονοπτώσεις μέσα στη νύχτα θα σημειωθούν στην Πάρνηθα πάνω από τα 900-1100 μέτρα ενώ στο Κιθαιρώνα φαίνεται να είναι ακόμα πιο χαμηλά γύρω στα 600-800μέτρα .Αυτά μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Τετάρτη 8/2/2012 :

Ο καιρός θα ξεκινήσει μουντός στο νομό με αξιόλογες βροχές μέτριας έντασης και πρόσκαιρες ίσως έχουν και πιο έντονο χαρακτήρα.Ο καιρός θα είναι ακόμα πιο βαρύς στα δυτικά βορειοδυτικά του νομού όπου και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά(Πάρνηθα-Κιθαιρώνας) πάνω από τα 650-750 στην Πάρνηθα και πάνω από τα 450-650 στο Κιθαιρώνα .Μέσα στην ημέρα(μεσημέρι-απόγευμα) όμως καθώς θα μας πλησιάζει το χαμηλό συνοδεία δυναμικοί αιτίου και ανώτερης υποστήριξης τα χιόνια θα κατέβουν και χαμηλότερα .Χιονοπτώσεις λοιπόν θα σημειωθούν πάνω από τα 300-400 μέτρα στο Κιθαιρώνα ,πάνω από τα 400-500 στην Πάρνηθα και πάνω από τα 500-600 μέτρα στην βορειοανατολική Αττική. Ο επιφανειακός βορειοδυτικός άνεμος που θα εισβάλει με το πέρας του χαμηλού το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά προς το Αιγαίο φαίνεται να κατεβάζει ακόμα λίγο τα επίπεδα παγόποιησης και να σημειώνονται χιονοπτώσεις ακόμα και στα 400-500 μέτρα στην βορειοανατολική Αττική μέχρι και την Πεντέλη ενώ φυσικά στην Πάρνηθα και κυρίως στο Κιθαιρώνα εκεί θα είναι ακόμα πιο χαμηλά στα 300-400μέτρα.

Αυτά θα συμβούν μέσα στο απόγευμα όπου οι χιονοπτώσεις φαίνονται να είναι αξιόλογες ,μέτρια έντασης και πρόσκαιρα έντονες με την μορφή ξεσπασμάτων.

Αργά το απόγευμα προς το βράδυ και τις μεταμοσυνύχτιες ώρες οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν μέχρι και τα 300-400 μέτρα στην Αττική οι οποίες θα είναι πιο αξιόλογες γύρω από την Πάρνηθα και το Κιθαιρώνα αλλά και στην βορειοανατολική Αττική αό το ύψος του Βαρνάβα μέχρι και την Πεντέλη . Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθεί χιονόνερο με πιθανές νιφάδες ενώ τοπικές βροχές η χιονόνερο στα κεντρικά και νότια τμήματα του νομού αντίστοιχα.

άνεμοι θα πνέουν βόρειοι απο την πλευρά της βορειοανατολικής Αττικής και βορειοδυτικοί από την μεριά του Κιθαιρώνα-Πάρνηθας(πρόσκαιρα νωρίς το απόγευμα-μεσημέρι οι άνεμοι θα είναι βόρειας βορειοδυτικής συνιστώσας σε όλο το νομό.

Πέμπτη 9/2/2012:

Ο καιρός θα ξεκινήσει μουντός με ασθενείς χιονοπτώσεις πάνω από τα 250-350μέτρα ενώ πρόσκαιρα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και στα 200-300 μέτρα .Ο κύριος όγκος των φαινομένων θα είναι στην βορειοανατολική Αττική αλλά και στα βόρεια και βορειοδυτικά του νομού .Πάντως οι χιονοπτώσεις την Πέμπτη θα είναι πιο ασθενείς αλλά πρόσκαιρα ίσως έχουν και μέτρια ένταση.Μέσα στην ημέρα τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να εξασθενούν και να περιορίζονται στις ορεινότερες περιοχές της βόρειας Άττικής.

Στις περιπτώσεις που σημειωθέι χιονόνερο ή λιωμένες νιφάδες στα 150-200 μέτρα δεν θεωρείται χιονόπτωση (ωστόσο είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για κάτι πολύ τοπικό καθώς και ανώτερη υποστήριξη υπάρχει την Πέμπτη (γύρω στο -31 με -32 στα 500hpa και γύρω στο -6 στα 850hpa-χωρίς να αποκλείεται το -7) αλλά ο υετός αρχίζει και παίρνει την μορφή ορογραφικού υετού .

Ελαφριές χιονοστρώσεις πάνω από τα 300-400 μέτρα ενώ αξιόλογες χιονοστρώσεις πάνω από τα 400-600μέτρα. Οι γύρω ορεινοί όγκοι θα έχουν καλό χιόνι.

Οι άνεμοι βορείοι από την μεριά της βορειοανατολικής Αττικής και βόρειοδυτικοί από την μεριά του Κιθαιρώνα-Πάρνηθας (οι εντάσεις θα είναι γύρω στα 5-6 μποφόρ).

Η θερμοκρασία θα σημειώση σημαντική πτώση.Γύρω στο -1 με +2 στα βόρεια του νομού-βόρεια προάστια και +2 με +5 στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια τμήματα.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Πηγή:http://www.meteoclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: