Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Στους 215 οι νεκροί στη Ρωσία


Χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, έχουν νοσηλευτεί με υποθερμία

Από τις αρχές του χρόνου έχουν χάσει τη ζωή τους στη Ρωσία 215 άνθρωποι εξαιτίας του ψύχους, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Υγείας.

«Διακόσιοι δεκαπέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, ανάμεσα τους όμως δεν υπάρχουν παιδιά» αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Ένας προηγούμενος απολογισμός που είχε δημοσιοποιήσει στις 8 Φεβρουαρίου το υπουργείο έκανε λόγο για 110 νεκρούς. Στη σημερινή ανακοίνωση πάντως δεν διευκρινίζεται αν στο μεσοδιάστημα έχουν καταγραφεί 115 νέοι θάνατοι ή αν πρόκειται για αναθεώρηση του προηγούμενου απολογισμού.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Υγείας περισσότεροι από 5.500 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 154 παιδιά, έχουν νοσηλευθεί με υποθερμία και κρυοπαγήματα από τις αρχές του χρόνου.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες οι θερμοκρασίες που καταγράφονται στη Ρωσία είναι 7 με 14 βαθμούς κάτω από τις κανονικές για την εποχή, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία. Σήμερα νωρίς το πρωί η θερμοκρασία στη Μόσχα ήταν -28 βαθμοί Κελσίου.

Στο μεταξύ οι αρχές της Γεωργίας ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησε η λειτουργία ειδικών κέντρων για τη διαμονή αστέγων στο Τμπιλίσι, καθώς δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους το Φεβρουάριο από το ψύχος.

«Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη για τους άστεγους» δήλωσε ο δήμαρχος του Τμπιλίσι Γκίγκι Ουγκουλάβα, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα ένα νοσοκομείο της πρωτεύουσας όπου τρεις άστεγοι νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Πολλά κοινωνικά εστιατόρια που λειτουργεί η δημαρχία και προσφέρουν φαγητό στους άστεγους θα μετατραπούν σε κέντρα διαμονής «ώστε κανείς να μην μένει χωρίς στέγη και ζεστασιά στη διάρκεια του ψύχους» επεσήμανε ο Ουγκουλάβα.

Δύο άστεγοι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή στη Γεωργία, αφού νοσηλεύθηκαν για υποθερμία, ένας από τους οποίους στο Τμπιλίσι και ένας στο Οζουργκέτι (ανατολικά), σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.
Πηγή:www.newsbeast.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: