Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Ο καιρός στην Αττική Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012


Μετά το πρόσκαιρο ανοιξιάτικο διάλειμμα μια νέα ψυχρή εισβολή θέλει να μας πείσει πως ο χειμώνας είναι ακόμα εδώ και να επιβεβαιώσει την λαϊκή σοφία πού θέλει "τον Φλεβάρη αν κακιώσει μες το χιόνι θα μας χώσει".
Έτσι με βροχερό σκηνικό θα ξεκινήσει ο καιρός στην Αττική, προς το μεσημέρι οι βροχές θα ενταθούν ενώ χιονοπτώσεις θα έχουμε στα βόρεια ορεινά. Μετά το απόγευμα χιονοπτώσεις προβλέπονται και σε ημιορεινές περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 450μ περίπου. Αργά το βράδυ της Δευτέρας θα υπάρξει πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων.
Οι άνεμοι νωρίς το πρωί δυτικοί- βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ θα στραφούν κατά την διάρκεια της ημέρας σε βορειοανατολικούς φθάνοντας τα 7 μποφόρ ενώ τοπικά στον νότιο ευβοϊκό θα αγγίξουν και τα 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία μέχρι το μεσημέρι θα προλάβει να ανέβει στους 11 βαθμούς με κάθετη πτώση από το απόγευμα και μετά.
Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η κακοκαιρία θα συνεχισθεί με διαλείμματα και την Τρίτη ενώ δεν αποκλείεται νέα επιδείνωση το πρωινό της Τετάρτης με χιονοπτώσεις ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού θα έχουμε με νεώτερα δελτία.
Επιμέλεια: Γιάννης Πουλιδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: