Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Εκατοντάδες πλοία παγιδευμένα στους πάγους


Παγοθραυστικά σπεύδουν για βοήθεια

Στα στενά Κερτς, που συνδέουν την Μαύρη Θάλασσα με τη θάλασσα του Αζόφ έχουν παγιδευτεί στους πάγους συνολικά 126 πλοία, καθώς η Ουκρανία πλήττεται εδώ και πολλές ημέρες από ένα κύμα πολικού ψύχους, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

«Εκατόν είκοσι έξι πλοία, ανάμεσά τους 120 ξένα, βρίσκονται στα στενά του Κερτς» επεσήμανε το υπουργείο χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τις σημαίες των πλοίων και χωρίς να διευκρινίσει από πότε είναι εγκλωβισμένα, ή τον αριθμό των πληρωμάτων τους.

Τα παγοθραυστικά βρίσκονται ήδη επί τω έργω, όμως δεν μπορούν να βοηθήσουν τα πλοία να βγουν από τα στενά εξαιτίας της κακοκαιρίας, της χιονόπτωσης και των ισχυρών ανέμων που συνεχίζονται στην περιοχή, επεσήμανε το υπουργείο.

Επίσης έχει ανασταλεί για άγνωστο χρονικό διάστημα η λειτουργία της πορθμιακής γραμμής που συνδέει την ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας με τη ρωσική περιοχή Κρασνοντάρ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Ουκρανία πλήττεται από τα τέλη Ιανουαρίου από ένα κύμα πολικού ψύχους. Οι θερμοκρασίες σήμερα κυμαίνονταν μεταξύ των -11 και -17 βαθμών Κελσίου σε όλη τη χώρα, όμως στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να πέσουν έως και τους -20 ή και -30 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία
Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: