Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Εκατοντάδες νεκροί από το ψύχος στη Ρωσία


Στους μείον 34 έπεσε ο υδράργυρος στη Σιβηρία

Tο ρωσικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι από τις αρχές τους χρόνου έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του παγετού τουλάχιστον 110, διευκρινίζοντας ότι ο αριθμός των νεκρών το Φεβρουάριο ανήλθε σε 46.

«Μέχρι σήμερα 110 ενήλικες έχουν χάσει τη ζωή τους από το ψύχος από την 1η Ιανουαρίου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Κονσταντίν Πρόσιν, διευκρινίζοντας ότι στον αριθμό αυτόν δεν περιλαμβάνονται οι ανήλικοι, για τους οποίους δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία.

Το υπουργείο Υγείας δε διευκρίνισε ωστόσο αν ο αριθμός των νεκρών φέτος είναι αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Η θερμοκρασία είχε πέσει νωρίς σήμερα το πρωί στη Μόσχα στους -24 βαθμούς Κελσίου, ενώ κυμαινόταν στους -34 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική Σιβηρία. Στην περιοχή του Κρασνοντάρ, στη νότια Ρωσία, τα σχολεία έκλεισαν λόγω του κρύου.

Εξάλλου περίπου 28.000 άνθρωποι δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ, στη νότια Ρωσία, μετά τους σφοδρούς ανέμους που προκάλεσαν τον τραυματισμό περίπου 40 ανθρώπων, δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

«Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα στις περιοχές της κεντρικής Ρωσίας και το κρύο θα επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου» προέβλεψε η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: