Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ο καιρός στην Αττική την Πέμπτη 23/2/2012


Τελευταία μέρα χειμωνιάτικου καιρού με συννεφιά και κάποιες βροχές....Αισθητή βελτίωση του καιρού από την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο με αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας που θα θυμίζει άνοιξη....

Πέμπτη 23/2/2012:

Μουντός ο καιρός και αύριο στο λεκανοπέδιο με πυκνή συννεφιά από την αρχή της ημέρας η οποία δεν φαίνεται να είναι ικανή να αφήσει τον ήλιο να κάνει αισθητή την παρουσία του.Αντιθέτως αυτή η συννεφιά θα δίνει τοπικές ασθενείς βροχές κυρίως προς το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ και τις πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται ψιχάλες ή ψιλόβροχο κυρίως στις νοτιοδυτικές περιοχές του λεκανοπέδιου και στα νότια του νομού. Χαμηλές νεφώσεις στα γύρω ορεινά και πιο κλειστό σκηνικό με ασθενείς τοπικές βροχές(ψιχάλες ή ψιλόβροχο). Προς το βράδυ και αργά την νύχτα τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν και η συννεφιά θα αρχίσει να αραιώνει και να σπάει.

Οι ασθενείς βροχές στα δυτικά βορειοδυτικά του λεκανοπεδίου και στην Πάρνηθα θα είναι πιθανώς και μέτριας έντασης

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ.

Πιθανή ασθενή χιονόπτωση στις κορυφές της Πάρνηθας(1300-1400m) και του Κιθαρώνα(1200-1300μ.)

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4-6οC (Yπερβόρεια ορεινά) και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια τους 11-12οC. Στα βόρεια προάστια η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 9-11οC ενώ στα υπερβόρεια ορεινά δεν θα ξεπεράσει τους 7-9οC.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Πηγή:http://www.meteoclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: