Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Συνεχίζουν να πεθαίνουν άνθρωποι από το κρύο


Τρεις θάνατοι στη Ρουμανία το τελευταίο 24ωρο

Ακόμα τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κρύο το τελευταίο 24ωρο στη Ρουμανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρουμανικού υπουργείου Υγείας. Δύο άνθρωποι πέθαναν από το δριμύ ψύχος στην επαρχία Γκαλάτι και ένας στην επαρχία Χουνεντοάρα.

Μέχρι τώρα, στη Ρουμανία, που πλήττεται εδώ και πολλές μέρες από σφοδρές χιονοπτώσεις και χιονοθύελλες, έχουν χάσει τη ζωή τους 41 άνθρωποι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Λόγω του χιονιού, σε 237 οδικούς άξονες έχει διακοπεί η κυκλοφορία, 384 οικισμοί είναι πλήρως αποκλεισμένοι χωρίς οδική και σιδηροδρομική σύνδεση και σε 381 χωριά και πόλεις παρουσιάστηκαν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Γενικής Επιθεώρησης Εκτάκτων Καταστάσεων (IGSU), Αλίν Μαγκιάρ.

Οι επικοινωνίες με κινητά τηλέφωνα έχουν διακοπεί σε δέκα πόλεις και σε 16 πόλεις υπάρχουν προβλήματα με την υδροδότηση.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαγκιάρ, 556 άνθρωποι είναι ακινητοποιημένοι σε δρόμους ή δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους και 418 μεταφέρθηκαν σε ασφαλή καταφύγια.

Συνολικά 8.245 μέλη σωστικών συνεργείων και εργαζόμενοι του υπουργείου Εσωτερικών με 3.000 οχήματα συμμετέχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης και άμεσης επέμβασης.

Η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Στη Μιερκουρέα Τσίουτς (επαρχία Χαργκίτσα, κεντρική Ρουμανία) το θερμόμετρο έδειξε - 29 βαθμούς Κελσίου.

Πολικές θερμοκρασίες καταγράφονται και στις περιοχές Γιοσένι, - 23 βαθμοί Κελσίου και Τοπλίτα -22 βαθμοί Κελσίου.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στη Ρουμανία, μήνα Φεβρουάριο ήταν το 1987, στη Μιερκουρέα Τσίουτς, -35 βαθμοί Κελσίου.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: