Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Συνοπτική εκτίμηση φαινομένων για την Αττική έως και την Πέμπτη 1/3/2012

winter day

Συνεχίζεται το καιρικό ενδιαφέρον τουλάχιστον για τις επόμενες 48 ώρες

Μέχρι τώρα & υπόλοιπο ημέρας

Τοπικές χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν στην Αττική το πρωί σήμερα που ήταν αρκετά αξιόλογες στα βόρεια και ανατολικά του νομού.

Στη συνέχεια ο καιρός βελτιώθηκε στο λεκανοπέδιο και τα φαινόμενα περιορίστηκαν στα βόρεια-βακά κυρίως ορογραφικά.Ανάλογα θα κυλήσουν και μερικές ώρες ακόμα.

Βράδυ και νύχτα προς Τετάρτη

Μέσα στο βράδυ-χρονικό διάστημα από τις 9-10 έως και 1-2 τη νύχτα ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή εκ νέου και θα σημειωθούν τοπικές-παροδικές χιονοπτώσεις(όμβροι χιονιού ή χιονοχάλαζου) και σε περιοχές με μηδενικό υψόμετρο.Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά.

Τετάρτη πρωί & μεσημέρι

Συνεχίζεται ο βελτιωμένος καιρός, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Τετάρτη απόγευμα και βράδυ

Σταδιακή αύξηση των νεφώσεων από τα βόρεια και εκδήλωση τοπικών βροχών και χιονοπτώσεων στα βόρεια ορεινά-ενδεικτικό υψόμετρο τα 700-800 μέτρα και πάνω-βαθμιαία όλο και χαμηλότερα.

Νύχτα προς Πέμπτη-1ο μισό της ημέρας

Επιδείνωση του καιρού με ένταση των φαινομένων.Έτσι, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις σε περιοχές άνω των 200 περίπου μέτρων κατά διαστήματα.

Υπόλοιπο ημέρας

Ύφεση των φαινομένων μέσα στο απόγευμα και βαθμιαία βελτίωση του καιρού.(κάποιες πιθανότηες-όχι ιδιαίτερα αυξημένες για εκ νέου έξαρση τη νύχτα προς Παρασκευή)

Μέσα στο διάστημα που προαναφέρθηκε αναμένεται η ψυχρή λίμνη που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή των βαλκανίων να τείναι να αποκοπεί και να στροβιλίζεται και να στέλνει διαταραχές που θα επηρεάσουν κυρίως τον καιρό των ανατολικών προσήνεμων.

Τονίζεται ότι τα δεδομένα είναι εξαιρετικά ευμετάβλητα και οι θερμοκρασίες όσον αφορά τα υψόμετρα χιονόπτωσης οριακές.

by lefteris13

Επιμέλεια : Λευτέρης Βλάσσης

Πηγή:http://www.meteoclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: