Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Βοήθεια από το ΝΑΤΟ ζητάει η Μαυροβούνιο


«Παρέλυσε» από την κακοκαιρία

Τη βοήθεια του ΝΑΤΟ ζήτησε η Ποντγκόριτσα προκειμένου να αντιμετωπίσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το Μαυροβούνιο.

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ίγκορ Λούκσιτς δήλωσε ότι απεστάλη στις Βρυξέλλες αίτημα για την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης και εξοπλισμού, ενώ ήδη ορισμένα μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας εκδήλωσαν ενδιαφέρον να βοηθήσουν το Μαυροβούνιο.

«Αναμένω τις επόμενες μέρες να λάβουμε θετική απάντηση στο αίτημα για βοήθεια» είπε ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου.

Η σφοδρή κακοκαιρία έχει «παραλύσει» το Μαυροβούνιο, όπου έχουν διακοπεί όλες οι συγκοινωνίες, έχει αποκοπεί το βόρειο από το νότιο τμήμα και έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Από προχθές, η χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις, κυρίως στο βόρειο τμήμα, με το ύψος του χιονιού σε πολλές περιοχές να έχει φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ.

Από την Παρασκευή έχει ακινητοποιηθεί αμαξοστοιχία στην περιοχή Τρεμπίσνιτσε και από ώρα σε ώρα αναμένεται να απομακρυνθούν οι επιβάτες της με ελικόπτερο.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Μαυροβουνίου Ντράγκαν Σάμαρτζιτς δήλωσε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και ότι οι επιβάτες είναι ασφαλείς. Στην περιοχή βρίσκονται έξι μέλη ειδικής αστυνομικής μονάδας και 16 υπάλληλοι του οργανισμού σιδηροδρόμων.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: