Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Εκ νέου υποτροπή του καιρού / Ο καιρός στην Αττική - Πέμπτη 01/03/12

merced-river-snowfall

Σταδιακή επιδείνωση θα λάβει εκ νέου χώρα στο Νομό Αττικής. Συγκεκριμένα, ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες το σκηνικό του καιρού θα καταστεί σημαντικά νεφελώδες. Υετός, υπό τη μορφή χιονιού θα σημειώνεται κατά βάση στην Ανατολική, Βόρεια κι Βορειοδυτική Αττική. Τα φαινόμενα μάλιστα προς Κάζα – Ερυθρές – Βίλια διαφαίνεται πως θα λάβουν έντονο παροδικά χαρακτήρα, με ισχυρές χιονοπτώσεις σε υψόμετρα άνω των 250 μέτρων, κι εκδήλωση καταχνιάς, με σημαντικά περιορισμένη ορατότητα. Στον υπόλοιπο Νομό τα φαινόμενα εν γένει θα σημειώνονται σε υψόμετρα άνω των 250-300 μέτρων. Η νότια και η νοτιοδυτικότερη Αττική, καθώς και τα Δυτικά Προάστια του Λεκανοπεδίου θα απολαμβάνουν κάπως πιο βελτιωμένο καιρό, με περιορισμένα κι λίαν ασθενή φαινόμενα, ενώ μικρά ανοίγματα είναι πιθανά , ως είθισται. Καθώς θα βαδίζουμε προς τις μεσημβρινές ώρες, τα καιρικά φαινόμενα δε θα μεταβληθούν σημαντικά. Θα εστιάζονται κυρίως στα Βορειότερα τμήματα της Αττικής (κατά κόρον στην προσήνεμη στο βόρειο άνεμο πλευρά της Πάρνηθας, όπως Οινόφυτα, Ωρωπός, Αυλώνας κτλ.), κι τα Ανατολικότερα-Βορειοανατολικότερα (Σταμάτα, Ανοιξη, Δροσιά, Διόνυσος κτλ.). Στα βορειοδυτικά του Νομού τα φαινόμενα σταδιακά θα παρουσιάσουν εξασθένιση. Οι χιονοπτώσεις θα διατηρηθούν σε υψόμετρα άνω των 250-300 μέτρων. Στα πεδινά θα σημειώνεται χιονόβροχο, ενώ στη Νότια Αττική υποτυπωδώς ασθενής βροχόπτωση, υπό τη μορφή λεπτών σταγονιδίων. Οσο βαδίζουμε προς το σούρουπο, τα φαινόμενα θα έχουν σαφή τάση προς εξασθένιση, ιδίως στα δυτικότερα – βορειοδυτικότερα τμήματα, ενώ κατά τόπους κι κατά περιόδους θα σημειώνονται σημαντικά ανοίγματα στις προαναφερθείσες περιοχές.

Οι άνεμοι, Βορειοανατολικής συνιστώσας, θα λάβουν εντάσεις της τάξεως των 6 μπόφορ, κυρίως στον Ευβοϊκό. Στα δυτικότερα τμήματα θα είναι πιο εξασθενημένοι (ιδίως σε περιοχές νοτίως του Σκαραμαγκά).

Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τις μεσημβρινές ώρες τους 4-6 βαθμούς κελσίου.

* Xιονοπτώσεις διαφαίνεται πως θα σημειώνονται καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας κι δευτερευόντως της Πεντέλης.

** Ο ουράνιος θόλος θα απαρτίζεται από στρωματόμορφες νεφώσεις, οφειλόμενες σε σημαντικό βαθμό στη μηχανική ανύψωση. Ετσι, όπως μας έχει διδάξει το παρελθόν, λόγω των επικρατούντων Βορειοανατολικών (10-30 μοίρες) συνιστωσών μέχρι το ύψος των 850 μιλιμπάρ (~1500 μέτρα), κατά περιόδους ο καιρός θα καταστεί ιδιαίτερα νεφελώδης, με νέφη σκοτεινής απόχρωσης.

*** Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα Βόρεια Προάστια.

**** Αν τυχόν τα ισχύοντα μετεωρολογικά δεδομένα μεταβληθούν, θα ενημερωθείτε εκ νέου.

Επιμέλεια: Σεμερτζίδης-Δημήτρης (Meteojim)

Πηγή:http://www.meteoclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: