Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

«Βυθίστηκαν» χιλιάδες στρέμματα στα Τρίκαλα


Στο έλεος της πλημμύρας η Φαρκαδόνα

Αντιμέτωποι με καταστροφικές πλημμύρες εξαιτίας της υπερχείλισης του Πηνειού και του Ενιπέα ποταμού ήρθαν οι αγρότες του δήμου Φαρκαδόνας.

Πλημμύρισαν 22.000 στρέμματα, εκ των οποίων 3.000 καλλιεργήσιμα με σιτάρι, ενώ 6.000 στρέμματα ήταν έτοιμα για την σπορά καλαμποκιού και ζαχαρότευτλων.

Στην περιοχή της Πηνειάδας δυο στάβλοι αποκλείστηκαν, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε 2.000 στρέμματα εκ των οποίων 400 καλλιεργήσιμα

Από την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού διεκόπη η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Κλοκοτού - Μαραθέας Καρδίτσας καθώς η γέφυρα που συνδέει τα δυο γειτονικά χωριά κατακλίστηκε από τα νερά.

Στις πληγείσες περιοχές του δήμου Φαρκαδόνας βρέθηκε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο οποίος συναντήθηκε με προέδρους των δημοτικών διαμερισμάτων. Οι πρόεδροι μετέφεραν στον αντιπεριφερειάρχη την κατάσταση, ενώ προχώρησαν και σ’ ένα απολογισμό των ζημιών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικό διαμέρισμα Ζάρκου Γιάννη Βούλγαρη στο αγρόκτημα του χωριού του πλημμύρισαν 17.500 στρέμματα από τα οποία 2.500 στρέμματα ήταν καλλιεργήσιμα με σιτηρά, 4.700 έτοιμα για την σπορά του καλαμποκιού και 800 προετοιμασμένα για ζαχαρότευτλα.

Στον Κλοκοτό, σύμφωνα με τον πρόεδρο Αθανάσιο Κοσμά, πλημμύρισαν 2.000 στρέμματα, πολλά από αυτά καλλιεργήσιμα με σιτάρι.

Στο Κεραμίδι, σύμφωνα με τον πρόεδρο Βασίλη Θεοδώρου, πλημμύρισαν 700 περίπου στρέμματα 100 περίπου σπαρμένα με σιτηρά.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: