Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Συνεχίζεται το «φονικό» ψύχος στην Ανατολική Ευρώπη


Ουκρανία, Πολωνία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τσεχία και Τουρκία στην «κατάψυξη»

Περισσότεροι από 60 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το κύμα ψύχους που πλήττει την ανατολική Ευρώπη, ανακοίνωσαν οι αρχές, οι οποίες σε ορισμένες χώρες αναγκάστηκαν να στραφούν στον στρατό για να διασφαλιστεί ο εφοδιασμός σε τρόφιμα και ιατρικό υλικό απομακρυσμένων περιοχών και η δημιουργία πρόχειρων καταφυγίων για τους αστέγους.

Οι θερμοκρασία στην Ουκρανία έπεσε στους -33 βαθμούς Κελσίου , είναι η χαμηλότερη τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ στην ανατολική Βοσνία έπεσε στους -31 και στην Πολωνία, στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία στους -30.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους άστεγοι, πέθαναν από το κρύο στην Ουκρανία τις τελευταίες πέντε ημέρες, σύμφωνα με το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, ενώ 500 νοσηλεύονται με κρυοπαγήματα και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με το κρύο.

Περίπου 200 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες από και προς το αεροδρόμιο Ατατούρκ, ενώ πλοία, τρένα και λεωφορεία παραμένουν ακινητοποιημένα σε μεγάλο μέρος της ανατολικής πλευράς της Τουρκίας, η οποία βλέπει τις χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 50 ετών.Τμήμα του αυτοκινητόδρομου που οδηγεί από την Τουρκία στη Βουλγαρία και την Ελλάδα έκλεισε, εξαιτίας έντονης χιονόπτωσης.

Η θερμοκρασία στην επαρχεία Καρς της Τουρκίας έπεσε στους -25 βαθμούς. Κινητοποίηση για την προσωρινή στέγαση χιλιάδων αστέγων υπάρχει και στην Τσεχία, όπου προκλήθηκαν προβλήματα στις συγκοινωνίες λόγω του ψύχους.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: