Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Απεγκλώβισαν κατοίκους με ελικόπτερα!

Φωτογραφίες και βίντεο από το χιονιά στην Ευρώπη

Με ελικόπτερα προσέγγισαν οι αρχές σε Σερβία, Βοσνία και Ρουμανία πολίτες που είχαν αποκλειστεί από τα χιόνια σε χωριά, καθώς το κύμα ψύχους συνεχίζεται στην ανατολική Ευρώπη.

Σε άλλες περιπτώσεις χρειάστηκε εναέρια συνδρομή για να διανεμηθούν τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων από το χιονιά έχει φτάσει τουλάχιστον τους 89 νεκρούς.

Μόνο στην Ουκρανία έχουν αναφερθεί 43 θάνατοι και 720 άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με υποθερμία και κρυοπαγήματα. Τμήμα της Μαύρης Θάλασσας πάγωσε και χιόνισε σε νησιά της Αδριατικής.

Στη Βουλγαρία, 16 πόλεις κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες του τελευταίου αιώνα ενώ τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από υποθερμία. Στη Σόφια αναφέρθηκε πως πάγωσαν τα… μηχανήματα αυτόματης ταμειακής ανάληψης!

Στη Σερβία δώδεκα πολίτες απομακρύνθηκαν με ελικόπτερα ενώ δύο έχασαν τη ζωή τους και δύο αγνοούνται. Οι νεκροί στη χώρα είναι συνολικά πέντε.

Ελικόπτερα χρησιμοποιήθηκαν για τη διάσωση πολιτών αλλά και για τη διανομή τροφίμων στη Βοσνία. «Περίπου 300 άνθρωποι έχουν αποκλειστεί, τους παρέχουμε για δεύτερη ημέρα τρόφιμα και φάρμακα», δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών. Ορισμένα χωριά της Βοσνίας έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό για μέρες.

Στη Ρουμανία το θερμόμετρο έδειξε -32,5 βαθμούς και έξι άστεγοι βρήκαν τραγικό θάνατο μόνο το τελευταίο 24ωρο. Εκατοντάδες άλλοι φιλοξενούνται σε καταφύγια για να προστατευτούν από την παγωνιά.

Πέντε νεκρούς μετρά η Πολωνία μόνο σε μία μέρα. Από την Παρασκευή έως σήμερα ο απολογισμός είναι θλιβερός: τουλάχιστον είκοσι νεκροί.

Στη Ρωσία ο υδράργυρος έφτασε στο -21 κι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του ενώ πολλά σχολεία έμειναν κλειστά στην Ουγγαρία- ένα επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει για τη θέρμανση των μαθητών.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Ρουμανία


Σερβία


Γαλλία


Ιταλία



Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: