Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Έκλεισε η γέφυρα του Δούναβη στη Ρουμανία από τα χιόνια


Παραμένει η κακοκαιρία σε Ρουμανία-Βουλγαρία-Σερβία

Τριήμερο «κίτρινο συναγερμό» έχουν κηρύξει οι αρμόδιες υπηρεσίες στη Ρουμανία, καθώς αναμένονται στο σύνολο της χώρας έντονες χιονοπτώσεις -το χιόνι αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατοστά- και πολύ ισχυροί άνεμοι.

Οι ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες στη Ρουμανία είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσει η γέφυρα του Δούναβη, που συνδέει τη χώρα με τη Βουλγαρία.

Στη Βουλγαρία οι χθεσινές ισχυρές χιονοπτώσεις προκάλεσαν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα και στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου ήταν απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Κλειστά έμειναν και πολλά σχολεία -περίπου 1.070- εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ στη Σόφια 85 άστεγοι πέρασαν τη νύχτα σε προσωρινούς ξενώνες φιλοξενίας.

Προβλήματα, τόσο στην κίνηση όσο και στην ηλεκτροδότηση, καταγράφηκαν χθες και στη Σερβία, αφού περίπου 6.500 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα σε συνθήκες παγετού και 14 περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Συνολικά 6 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στη Σερβία από τότε που ξεκίνησε το δριμύ ψύχος και άλλα 8 στη Ρουμανία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό από το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: