Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας, Τετάρτη 26/12/2012-Καιρική εκτίμηση επόμενων ημερών



Χρόνια σας πολλά!
Στο ανοιξιάτικο μοτίβο των φετινών Χριστουγέννων θα κινηθεί ο καιρός και την Τετάρτη.
Κι αν το ανοιξιάτικο μοτίβο ,Χριστουγεννιάτικα ,σας φαίνεται σχήμα οξύμωρο ,διαβάστε μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένουμε για την Τετάρτη.
Αττική: 19C , Μακεδονία: 17 με 18C , Ήπειρος-Θεσσαλία:,Στερεά Ελλάδα: 18C, Πελοπόννησος: 20-21C , Κυκλάδες: 17C, Κρήτη: 21C , Νησιά Αν. Αιγαίου: 16C, Δωδεκάνησα: 18C.
Αν λοιπόν συνδυάσετε τις παραπάνω θερμοκρασίες με την ηλιοφάνεια ή τις αραιές νεφώσεις που θα έχουμε κατά τόπους, τότε καταλαβαίνετε ότι ο χαρακτηρισμός «Ανοιξιάτικα Χριστούγεννα» , δεν είναι καθόλου αντιφατικός.
Επίσης να σημειώσω ότι τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, λόγω των ασθενών ανέμων και της υγρασίας , θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες στην ύπαιθρο και θα παρουσιαστεί το φαινόμενο της αιθαλομίχλης στις μεγάλες πόλεις.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι Νοτιοδυτικοί-Νότιοι ,ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στο Μυρτώο πέλαγος και στο Κεντρικό Αιγαίο ισχυροί έως 6.
Στο Ιόνιο θα είναι παρόμοιας διεύθυνσης και έντασης, πιο ενισχυμένοι , μέχρι 6 μποφόρ στο Βόρειο Ιόνιο.
Τώρα για τις επόμενες μέρες, αυτό που φαίνεται είναι η επικράτηση ενός πιο άστατου καιρού την Πέμπτη και την Παρασκευή με συννεφιά και τοπικές βροχές , ενώ για το Σαββατοκύριακο φαίνεται μια γενική επιδείνωση με βροχές και χιόνια στα ορεινά. Μέχρι τότε όμως θα υπάρχει ενημέρωση.
Καλά να περνάτε!
Επιμέλεια: Γιώργος Πατσουλάκης (snowlover)

Δεν υπάρχουν σχόλια: