Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Είκοσι ένας νεκροί σε μία μέρα από το ψύχος στη Ρωσία



Για το «τέλος του κόσμου» κάνουν λόγο τα ΜΜΕ

Είκοσι ένας νεκροί μέσα σε 24 ώρες, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και παγωμένοι σωλήνες υδροδότησης είναι ορισμένα μόνο από τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι ακραίες καιρικές συνθήκες στη Ρωσία.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μιλούν σήμερα για «το τέλος του κόσμου» απέναντι στο κύμα ψύχους που πλήττει όλη τη χώρα, ακόμα και τις περιοχές του Νότου όπου το κλίμα είναι συνήθως ηπιότερο.

«Τις τελευταίες 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους από το κρύο στη Ρωσία 21 άνθρωποι και άλλοι 271 ζήτησαν ιατρική βοήθεια, οι 147 από αυτούς νοσηλεύονται», μετέδωσε το πρακτορείο Ria-Novosti, επικαλούμενο ιατρικές πηγές. Από τις αρχές του χειμώνα συνολικά 45 άνθρωποι έχουν πεθάνει από το κρύο στη Ρωσία.

«Το τέλος του κόσμου ήρθε στη Ρωσία νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε», γράφει σήμερα η εφημερίδα Rossiïskaïa gazeta. Από την περασμένη εβδομάδα οι θερμοκρασίες πέφτουν συνεχώς σε όλη χώρα, φτάνοντας τους -20 βαθμούς Κελσίου στη Μόσχα και τους -47 στις μεγάλες πόλεις της δυτικής Σιβηρίας, ο υδράργυρος στη Μαγκαντάν, στη ρωσική Απω Ανατολή έχει... κολλήσει στους -50 βαθμούς.

Μεγάλης έκτασης διακοπές στην ηλεκτροδότηση, την υδροδότηση και τη θέρμανση εξαιτίας του κρύου σημειώνονται στη Σαμάρα (στην περιοχή του Βόλγα), στο Νοβοσιμπίρσκ και το Σαράτοφ (νοτιοανατολικά) και στην Ούφα (νότια Ουράλια), σύμφωνα με το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Στο Σαράτοφ τα νερά από τους σωλήνες που πάγωσαν και έσπασαν έχουν πλημμυρίσει κεντρικό δρόμο μετατρέποντάς τον σε παγοδρόμιο, επισημαίνει η Rossiïskaïa gazeta.

Στο Ομσκ «οι άνθρωποι καταφεύγουν σε αυτοσχέδια θερμαντικά σώματα, αφήνουν αναμμένους τους φούρνους, ανάβουν ακόμα και φωτιές στα διαμερίσματά τους για να ζεσταθούν. Σε πολλές πόλεις της Σιβηρίας οι κάτοχοι αυτοκινήτων για να τα προστατεύσουν από το κρύο αφήνουν αναμμένες τις μηχανές στη διάρκεια της νύχτας γεμίζοντας τους δρόμους με μαύρο καπνό», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Αλλά και στη νότια Ρωσία η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Στη Μαχασκάλα του Νταγκεστάν, κοντά στην Κασπία, η λειτουργία του αεροδρομίου έχει διακοπεί εδώ και αρκετές ημέρες και οι δρόμοι είναι αδιάβατοι εξαιτίας του πάγου. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις για τις επόμενες ημέρες δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες, αφού το τρομερό κρύο θα διαρκέσει ως την Παρασκευή.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: