Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

«Παρέλυσαν» Τουρκία-Ρουμανία από τα χιόνια



Προβλήματα από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες

Ισχυρές χιονοπτώσεις πλήττουν την ανατολική Τουρκία και συγκεκριμένα την επαρχία Ερζουρούμ, όπου το χιόνι έχει φτάσει ήδη τα 20 εκατοστά.

Η πρόσβαση, επίσης, σε 193 χωριά στις επαρχίες Βαν, Μπιτλίς, Μους και Χακκιάρι είναι αδύνατη, ενώ συνεργεία των δήμων στις πληγείσες περιοχές εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να μπορέσουν να καθαρίσουν τους δρόμους.

Στη Ρουμανία εξαιτίας των πολύ ισχυρών χιονοπτώσεων έχουν κλείσει πολλοί δρόμοι στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο των περιοχών Τίμις στη δυτική Ρουμανία και Σουτσεάβα στη βορειοανατολική. Στις δύο αυτές περιοχές, τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά, καθώς ακόμη κι αν καθαριστούν οι δρόμοι, το χιόνι συνεχίζει να πέφτει με αμείωτους ρυθμούς.

Κλειστά θα παραμείνουν, επίσης, σήμερα τα σχολεία στις περιοχές Πράχοβα, Βαλτσέα και Αράνβτ της Ρουμανίας, καθώς οι δρόμοι είναι παγωμένοι, ενώ εξαιτίας προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση σε οχτώ σχολεία στις πόλεις Κόμαρνικ και Μπρεάζα της επαρχίας Πράχοβα δεν θα γίνουν, σήμερα, μαθήματα.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν, επίσης, οχτώ σχολεία και 12 νηπιαγωγεία στην επαρχία της Νταμποβίτα, τα οποία και κινδυνεύουν να κλείσουν σήμερα εξαιτίας της διαμορφωθείσας κατάστασης.

Εν τω μεταξύ από τις πολικές θερμοκρασίες σε Πολωνία (-15) και Τσεχία (-27) έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: