Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Επιδείνωση του καιρού απο το βράδυ στην Αττική,πρόγνωση καιρου Αττικής 9-10 Δεκεμβρίου 2012



Παραπάνω βλέπουμε το οργανωμένο χαμηλό  έχει μπει ήδη στην Αδριατική και ενισχύεται,πλέον κατηφορίζει προς τα ΑΝΑκά ,σε σχέση με την ξέφρενη πορεία του προς τα ΝΝΑκά πριν,και θα επηρεάσει τον καιρό της Ελλάδος,με τα μέτωπα κακοκαιρίας του την χώρα,ήδη προμετωπικές καταιγίδες πλησιάζουν τα δυτικά,το χαμηλό στην συνέχεια αφού μπει στο Β.Αιγαίο,θα στραφεί προς στα ΒΑκά,με πιθανότητα να φτιάξει δευτερεύουσα ύφεση προς Δωδεκάνησα,Ν.Τουρκία
 
 
Επόμενες ώρες της ημέρας:
Σταδιακά συννεφιάζει στο νομό και μικρά διαστήματα ηλιοφάνεια και ανοίγματα του καιρού.

Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα αρχίσει να κλείνει σταδιακά και οι νεφώσεις θα πυκνώνουν από νότια νοτιοδυτικά-δυτικά τμήματα του νομού με κατεύθυνση τα ανατολικά. Έτσι τις απογευματινές έως πρώτες βραδινές ώρες κοντά στις 6-8 μ.μ θα αρχίσουν οι πρώτες βροχές στην δυτική Αττική αλλά και στο λεκανοπέδιο με τάση να γίνουν πιο έντονες όσο βαδίζουμε προς το βράδυ και να γίνουν γενικευμένες σε όλο το νομό .Τονίζεται ότι κατά διαστήματα θα έχουν έντονο χαρακτήρα,κυρίως στα βόρεια και ανατολικά,καθώς και τα ΝΔκά,καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν προς στα μεσάνυχτα κυρίως στα ανοικτά του Σαρωνικού ανατολικά ,τον Ν.Ευβοϊκό και την ανατολική Αττική.Σημαντική ενίσχυση των νοτιάδων κατά την διάρκεια της νύχτας!
Κυριακή 9/12/2012:
Μέσα στην νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή θα έχουμε με βροχές και καταιγίδες ,που στα ανατολικά κυρίως θα είναι ισχυρές,χωρίς όμως έντονη ηλεκτρική.Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στους ανέμους καθώς θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας και τα 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ,κατά την διάρκεια της νύχτας.
Μετά τις βροχές της νύχτας που ίσως κρατήσουν μέχρι νωρίς το ξημέρωμα και τις πολύ πρώτες πρωινές ώρες, η Κυριακή θα ξεκινήσει με καλό καιρό σχετικά και κάποια συννεφιά ενώ θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας .Όμως δεν θα λείψουν κάποια διαστήματα με κλεισίματα και ενδεχόμενο βροχών μικρής διάρκειας Μέσα στην ημέρα προς το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αρχίσουν να πυκνώνουν και πάλι με έμφαση την δυτική βορειοδυτική και βόρεια Αττική και την Πάρνηθα-Κιθαιρώνα όπου φαίνεται το απόγευμα και το βράδυ να εκδηλώνονται ασθενείς τοπικές βροχές ενώ την νύχτα αναμένονται και χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα μέχρι νωρίς το πρωί της Δευτέρας.
Στην υπόλοιπη Αττική η Κυριακή θα είναι μια σχετικά καλή μέρα με διαστήματα ηλιοφάνειας τις πρωινές ώρες αλλά και νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές προς το μεσημέρι και το απόγευμα που δεν φαίνεται να είναι ικανές να δώσουν κάτι αξιόλογο από πλευράς βροχών (πιθανότητα για ψιχάλες η ψιλόβροχο προς απογευματινές- βραδινές ώρες).

Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σχετική εξασθένιση αλλά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.Από αργά το απόγευμα θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί τις πρωινές ώρες από 9-11οC στην υπερβόρεια ορεινή Αττική και το μεσημέρι θα
φτάσει τους 13-15c στα κεντρικά και νότια τμήματα του λεκανοπεδίου .

Δευτέρα 10/12/2012
To πρωί,άστατος καιρός με βροχές,και χιόνια στα ΒΔκά ορεινά έως τα 900m ενδεικτικό υψόμετρο(κυρίως προς τον Κιθαιρώνα),στα υπόλοιπα θα είναι τα φαινόμενα πιο ασθενές και παροδικά ,με τα διαστήματα ηλιοφάνειας μεγάλα στα νότια ,στην συνέχεια αναμένεται βελτίωση του καιρού!
Άνεμοι:  
Βόρειοι 3-5Bf και πρόσκαιρα 6bf .Στην συνέχεια θα γίνουν να γίνονται ΒΒΔκοι εώς ΒΔ

Θερμοκρασία: Κέντρο: 9..13oC, Βόρεια Προάστια: 6.. 10oC,Υπερβόρεια : 4...7,Δυτικά προάστια :8- 12oC,στα ,.Νότια προάστια: 10-13oC, Μεσόγεια:9...12oC. 
Επιμέλεια: Iάσων Καραβιας-Θεόδωρος Γκέσουρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: