Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

O Καιρός στην Αττική την Τετάρτη 12/12/2012



Πολύ καλός με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει ο καιρός στην Αττική αύριο με πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα και αρκετό κρύο νωρίς το πρωί στις πιο ορεινές περιοχές.

Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι λίγες αραιές νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους με τάση να πυκνώνουν .Έτσι το απόγευμα σταδιακά ο καιρός από τα δυτικά και βόρεια θα κλείσει αρκετά και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και τοπικού χαρακτήρα μέχρι και το βράδυ .

Ασθενείς χιονοπτώσεις μικρής διάρκειας σε Πάρνηθα-Κιθαιρώνα πάνω από τα 800-1000μέτρα ενώ πρόσκαιρα αν κρατήσουν τα φαινόμενα ίσως να κατέβει και στα 600-700 μέτρα( πιθανώς μέχρι Ιπποκράτειο Πολιτεία).

Oι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ και σταδιακά θα γίνουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς στα 4-5 μποφόρ .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5-7οC στην υπερβόρεια ορεινή Αττική και θα φτάσει το μεσημέρι τους 11-13οC. Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 3-5οC πιο χαμηλή.

Από αργά το μεσημέρι-απόγευμα θα πέσει εκ νέου η θερμοκρασία με την ελάχιστη να φτάνει στους 3-5οC και πρόσκαιρα 2-4οC στην υπερβόρεια ορεινή Αττική.

Τονίζεται οτι τα φαινόμενα θα είναι γενικά ασθενή και αν αυτά εκδηλωθούν αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες ίσως να σημειωθούν πολύ ασθενείς χιονοπτώσεις και στην Πεντέλη πάνω από τα 800-900 μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: