Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Παρέλυσε από τα χιόνια το αεροδρόμιο της Στοκχόλμης
Δημιουργούνται προβλήματα στην τελετή απονομής των Νόμπελ

Παρέλυσε σήμερα το κεντρικό αεροδρόμιο της Σουηδίας εξαιτίας της χιονοθύελλας που έπληξε τη Στοκχόλμη, την ώρα που αναμένονταν όσοι τιμήθηκαν φέτος με Νόμπελ για την παραλαβή του βραβείου τους.

Στη διάρκεια της νύχτας περίπου 30 εκατοστά χιόνι έπεσε στη Στοκχόλμη και η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι αναμένεται να πέσουν άλλα 20 εκατοστά.

«Ο αριθμός των αναχωρήσεων πτήσεων από την Αρλάντα είναι περιορισμένος και ακυρώθηκαν οι αφίξεις. Από τη Μπρόμα (ένα μικρότερο αεροδρόμιο κοντά στο κέντρο της πόλης) δεν πραγματοποιείται καμία πτήση», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας διαχείρισης του αεροδρομίου Swedavia.

Ο ιστότοπος του αεροδρομίου Αρλάντα κατακλύστηκε από ανήσυχους επιβάτες και υπήρξαν αρκετά προβλήματα στην πρόσβαση σε αυτόν.

Το ίδρυμα, που είναι υπεύθυνο για την απονομή των βραβείων τα οποία συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο 1,21 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε ότι πολλοί από τους νικητές επρόκειτο να μεταβούν σήμερα στη Στοκχόλμη.

Αυτή την εβδομάδα είναι προγραμματισμένες μία σειρά από συνεντεύξεις Τύπου και ομιλίες ενόψει της επίσημης τελετής απονομής των βραβείων και του δείπνου που είναι προγραμματισμένα για τη Δευτέρα.

Τα βραβεία απονέμονται στην Αίθουσα Συναυλιών της Στοκχόλμης στις 10 Δεκεμβρίου, επέτειο του θανάτου του Σουηδού βιομηχάνου και εφευρέτη Άλφρεντ Νομπέλ, απ' όπου πήραν το όνομά τους, παρουσία του βασιλιά της χώρας. Μόνο το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται σε ετήσια βάση στο Όσλο, πρωτεύουσα της Νορβηγίας και συγκεκριμένα στο δημαρχείο της πόλης την ίδια ημέρα.

(Φωτογραφία αρχείου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: