Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ο Καιρός στην Ελλάδα την Τρίτη 4/12/2012



Βελτιώνεται ο καιρός αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ωστόσο το κρύο θα είναι τσουχτερό με τις θερμοκρασίες να πέφτουν στα δυτικά και βόρεια σε αρνητικές τιμές και να επικρατεί παγετός .

Ωστόσο νωρίς το πρωί της Τρίτης βροχές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του βόρειου βορειοανατολικού Αιγαίου και γνεικότερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι και τα Δωδεκάνησα. Γρήγορα μέσα στην ημέρα πριν από το μεσημέρι θα έχει βελτιωθεί αισθητά ο καιρός.

Επιπλέον τοπικές χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί στην Θράκη ακόμα και σε πεδινές περιοχές ,ενώ και εκεί γρήγορα θα βελτιωθεί ο καιρός το πρωί προς το μεσημέρι και θα επικρατήσει αίθριός και αρκετά κρύος καιρός.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι σχετικά καλός με ηλιοφάνεια καταπληκτική διαύγεια και ορατότητα λόγω του ενισχυμένου μαίστρου(βορειοδυτικού άνεμου) ο οποίος όμως θα φέρει αρκετά ψυχρές μάζες από την κεντρική Ευρώπη.

Νωρίς το πρωί ίσως σημειωθούν κάποιες μπόρες στην Κρήτη αλλά και εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί ήδη από τις πρωινές ώρες και μετά.

Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στα πελάγη στα 5-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση από βορρά προς νότο. Παγετός το βράδυ και νωρίς το πρωί σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας .

Αναλυτικά ο χάρτης Ελλάδας για αύριο Τρίτη 4/12/2012 :


Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)
Πηγή:http://dionysos-weather.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: