Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Ο Καιρός στο Σαββατοκύριακο 22-23/12/2012 σε όλη την Ελλάδα...



Bαθμιαία αλλαγή του καιρού από σήμερα το απόγευμα-βράδυ και μέσα στην νύχτα από τα δυτικά με βροχές που αργότερα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη κεντρική και νότια νοτιοανατολική χώρα το Σάββατο. Χιόνια θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα μέχρι και την Πελοπόννησο.

Οι περιοχές που δεν θα επηρεαστούν από αυτήν την αλλαγή θα είναι τα νησιά του ανατολικού βορειοανατολικού Αιγαίου,η Θράκη και η ανατολική και κεντρική Μακεδονίας εκτός από τις πιο δυτικές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας(δυτικά της Θεσσαλονίκης).

Αναλυτικότερα ο χάρτης για αύριο Σάββατο 22/12/2012:



Στις υπόλοιπες περιοχές όπως βλέπεται στο χάρτη θα έχουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές ανοιχτά του Ιονίου και του Αιγαίου μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα . Τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές ίσως να είναι έντονα όπως και στην ανατολική βορειοανατολική και νοτιοανατολική Πελοπόννησο κυρίως στις περιοχές που είναι κοντά στην θάλασσα.

Αξιόλογες βροχές και χιονοπτώσεις θα έχουμε στην ανατολική Στερεά με έμφαση τους νομούς Φθιώτιδας Βοιωτίας Φωκίδας καθώς και στην ανατολική και κεντρική-βορειοανατολική Θεσσαλία . Δείξτε προσοχή στην περιοχή της ανατολικής Μαγνησίας(Πήλιο,Ζαγορά) ίσως έχουμε αρκετές βροχές καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Όσον αφορά τα υψόμετρα χιονόπτωσης φαίνεται πως στην κεντρική&βόρεια Θεσσαλία θα ξεκινούν από τα 300-400 μέτρα και όσο κατεβαίνουνε νοτιότερα θα φτάνουν και τα 700-800 μέτρα μέχρι και το Σάββατο το απόγευμα . Πρόσκαιρα ίσως χιονίζει και λίγο πιο χαμηλά από αυτά τα υψόμετρο στο τελείωμα των φαινομένων στο εσωτερικό της ανατολικής Στερεάς αλλά και στην Πελοπόννησο (κυρίως σε Κορινθία-Αρκαδίας).

Όσον αφορά την δυτική βορειοδυτική χώρα θα έχουμε κάποιες βροχές τις πρωινές στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία μέχρι τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας(Πέλλα-Πιερία-Ημαθία) που μέσα στην ημέρα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Ελαφρύ πασπάλισμα το πρωί στα ορεινά. Ωστόσο τα φαινόμενα δεν θα είναι αξιόλογα καθώς ο κύριος όγκος της κακοκαιρίας θα είναι λίγο νοτιότερα λόγω της θέσης του βαρομετρικού χαμηλού που θα μας επηρεάσει και θα αλλάξει το καιρό στις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας.

Την Κυριακή 23/12/2012 ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση από τα δυτικά κεντρικά και βόρεια όπου ο καιρός θα ανοίξει γενικά ενώ κάποια συννεφιά θα υπάρχει μόνο από το ύψος της ανατολικής Θεσσαλίας-ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας μέχρι και τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου θα δίνει ασθενείς τοπικές βροχές και ένα ελαφρύ πασπάλισμα στα ορεινά. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ορεινά των περιοχών αυτών και κυρίως στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 6-7 και τοπικά 8-9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα το Σάββατο ενώ την Κυριακή από τα δυτικά θα παρουσιάζει μικρή άνοδο.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: