Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Κυκλοφοριακό χάος στη Ρωσία από την κακοκαιρία


Ο δριμύτερος χειμώνας της τελευταίας 20ετίας

Οι σφοδρές χιονοπτώσεις που σημειώνονται στη Ρωσία έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους και τα αεροδρόμια της χώρας, ενώ διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σημειώνονται επίσης σε πολλές περιφέρειες.

«Πρόκειται για τον δριμύτερο και πιο κρύο χειμώνα των τελευταίων 20 ετών», δήλωσε ο Ρόμαν Βίλφαντ, ο επικεφαλής της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

Πολλά σχολεία παρέμειναν κλειστά επειδή οι δρόμοι είναι αδιάβατοι από το χιόνι ή επειδή το σύστημα κεντρικής θέρμανσης των κτιρίων δεν λειτουργούσε.

Στη Μόσχα 7.000 εργάτες έχουν αναλάβει να καθαρίσουν το οδόστρωμα από το χιόνι. Το μποτιλιάρισμα στους δρόμους έφτανε σε μήκος πολλά χιλιόμετρα και οι οδηγοί παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους. Το χιόνι, σε συνδυασμό με το χιονόνερο, έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα στη λειτουργία των τριών αεροδρομίων της πρωτεύουσας.

Στο Γιακούτσκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή, η θερμοκρασία έπεσε στους -39 βαθμούς Κελσίου. Από τους ισχυρούς ανέμους κόπηκαν πολλές γραμμές ηλεκτροδότησης.

Τις τελευταίες ημέρες τουλάχιστον 79 άνθρωποι σε όλη τη χώρα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία πάσχοντας από υποθερμία ή με κατάγματα από πτώσεις εξαιτίας του παγετού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: