Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Στους -22 έπεσε το θερμόμετρο στη Βουλγαρία



Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βουλγαρίας προειδοποίησε σήμερα για εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, σήμερα, στις περιοχές Κιούστεντιλ και Πέρνικ στα δυτικά της χώρας.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται, επίσης, αναφορά σε πιθανότητα εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σε 14 ακόμη περιοχές της δυτικής, της κεντρικής και της βορειοανατολικής Βουλγαρίας.

Ο υδράργυρος, σήμερα, το πρωί στις περισσότερες περιοχές της χώρας κυμαίνονταν από -10 έως -15 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε ορισμένες τοποθεσίες έπεσε ακόμη χαμηλότερα, στους -22, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite.

Καλύτερες καιρικές συνθήκες επικρατούν στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, με τη θερμορκασία να είναι γύρω στους -6 βαθμούς Κελσίου, ενώ ομίχλη και τσουχτερό κρύο αναμένεται να σκεπάσουν το μεγαλύτερο τμήμα της ημέρας τις περιοχές κατά μήκος του Δούναβη.

Η κατάσταση στη βορειοανατολική Βουλγαρία παραμένει δύσκολη εξαιτίας της κακοκαιρίας, με ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου να είναι κλειστά εξαιτίας των έντονων χιονοπτώσεων και του πάγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: