Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

O καιρός στην Αττική την Τετάρτη 19/12/2012



O καιρός αύριο στην Αττική θα ξεκινήσει με νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές στο μεγαλύτερο κομμάτι του νομού ωστόσο νωρίς το πρωί θα έχουμε και κάποια ανοίγματα με διαστήματα ηλιοφάνειας .
Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι οι νεφώσεις σταδιακά από τα δυτικά βορειοδυτικά τμήματα της Αττικής θα αρχίσουν να πυκνώνουν και μέσα το μεσημέρι-απόγευμα θα σημειωθούν διάσπαρτες βροχές σε όλο το νομό Αττικής που μέχρι νωρίς το βράδυ θα τείνουν να γενικεύονται στο νομό και στο λεκανοπέδιο ωστόσο θα είναι χειμερινού τύπου ποτιστικές . 
 
Από αργά το απόγευμα προς το βράδυ θα αρχίσει να χιονίζει σε Κιθαιρώνα Πάρνηθα αρχικά πάνω από τα 1100-1200 μέτρα και σταδιακά μέσα στην νύχτα τα χιόνια θα κατέβουν αρκετά για να φτάσουν το πρωί της Πέμπτης ακόμα και στα 600-700 μέτρα στην βορινή πλευρά της Πάρνηθας(Ιπποκράτειος Πολιτεία-Κάζα-Κατσιμίδι) ,ενώ στα 700-800 από την νότια πλευρά της.  
 
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί αρχικά στα 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ ενώ αργότερα θα στραφούν σε πιο βόρειους και θα ενισχυθούν στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.
 
Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί της Τετάρτης θα κυμανθεί από 7-9οC στην υπερβόρεια ορεινή Αττική αλλά και στα βορειοανατολικά ενώ το μεσημέρι θα φτάσει τους 10-12οC στα κεντρικά και νότια τμήματα . Ωστόσο η πτώση θα είναι σημαντική από το μεσημέρι-απόγευμα και μετά με την ελάχιστη να πέφτει στους 3-5οC στην γύρω ορεινή ζώνη και στις περιοχές της βόρειας Αττικής. 
 
Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: