Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Πέντε νεκροί από το ψύχος στην ΚροατίαΣτους -10 βαθμούς η θερμοκρασία στο Ζάγκρεμπ

Το κύμα ψύχους που πλήττει ολόκληρη την Κροατία, εκτός από τα παράλια της Αδριατικής, ήταν η αιτία θανάτου πέντε ανθρώπων τις προηγούμενες δύο μέρες. 

Οι τέσσερις υπέκυψαν από το κρύο, ενώ καθάριζαν το χιόνι έξω από τα σπίτια τους στην Πιτόματσα στο βόρειο τμήμα της χώρας, στο Όσιεκ και στο Βάλποβο. Το πέμπτο θύμα της κακοκαιρίας είναι ένας άνδρας, τα ίχνη του οποίου είχαν εξαφανιστεί το Σάββατο στην περιοχή Κορένιτσα και εντοπίστηκε χθες παγωμένος σε απόσταση 150 μέτρων από δρόμο.

Στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, η θερμοκρασία έχει πέσει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Στο δυτικό τμήμα της χώρας, στο Τσρνι Λουγκ, στο εθνικό πάρκο Ρίσνιακ, το θερμόμετρο σήμερα το πρωί δείχνει -18 βαθμούς Κελσίου, στο Σλαβόνσκι Μπροντ στα νότια -17 βαθμούς Κελσίου, στο Γκόσπιτς - 16 βαθμούς Κελσίου και στο Ζάγκρεμπ -10 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, στη διάρκεια της μέρας η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 0 βαθμούς Κελσίου.

Τα περισσότερα προβλήματα που είχαν προκληθεί στις συγκοινωνίες λόγω των χιονοπτώσεων των προηγούμενων ημερών, έχουν αποκατασταθεί. Τα δρομολόγια με τα διεθνή τρένα πραγματοποιούνται κανονικά με 60 λεπτά καθυστέρηση, όπως ανακοίνωσε ο κροατικός οργανισμός σιδηροδρόμων. Ακυρώθηκαν τα περιφερειακά δρομολόγια των τρένων στις περιοχές Κάρλοβατς, Νόβσκα, Βίνκοβατς, Μοράβιτσα και Ριέκα.

Στο Ντουμπρόβνικ έχει διακοπεί, λόγω των θυελλωδών ανέμων, η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Αδριατικής, όπως επίσης και στον αυτοκινητόδρομο Μπρέγκανα -Λίποβατς λόγω σοβαρού τροχαίο δυστυχήματος. Στη διάβαση Μπαγιάκοβο, στα σύνορα με τη Σερβία, απαγορεύεται η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: