Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ο Καιρός στην Ελλάδα-Aττική-Θεσσαλονίκη την Πέμπτη-Παρασκευή 20-21/12/2012



Πέμπτη 20/12/2012:

Βελτιώνεται ο καιρός την Πέμπτη στην δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα με αρκετό κρύο ,ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές.

Ηλιοφάνεια και στην δυτική και κεντρική Μακεδονία με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις πιο πυκνές στην νότια Χαλκιδική ενώ και στην ανατολική Μακεδονία-Θράκη νωρίς το πρωί θα έχουμε κάποιες πυκνές νεφώσεις που ίσως δίνουν ασθενείς χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά του Έβρου .

Στην υπόλοιπη Ελλάδα και κυρίως από το ύψος της νότιας Χαλκιδικής ,στις Σποράδες,στην Εύβοια-ΒΑ Αττική μέχρι και τις Κυκλάδες-Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι μουντός με συννεφιά και ασθενείς τοπικές βροχές χειμωνιάτικου τύπου συνοδεία βοριάδων.

Νωρίς το πρωί καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε Κρήτη –Δωδεκάνησα.

Όσον αφορά την Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές στην Μεσσηνία όπου είναι πιθανό να βρέξει. Στην υπόλοιπη Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις πυκνές κυρίως σε Κορινθία-Αρκαδία .

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Εύβοιας καθώς και στα ορεινά της Αττικής όπως και στα βουνά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στο Ιόνιο στα 5-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ. Στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί στα 6-7 και τοπικά 8-9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση από βορρά προς νότο.



Ο καιρός στην Θεσσαλονίκη και την Αττική την Πέμπτη-Παρασκευή 20-21/12/2012:

Θεσσαλονίκη:

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός με αρκετό κρύο και λίγες νεφώσεις πιο πυκνές στην νότια Χαλκιφική που ίσως εκδηλώνονται ασθενείς βροχές. Ωστόσο στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε ηλιοφάνεια με πολύ λίγες νεφώσεις μέχρι και το τέλος της ημέρας. Πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα λόγω του βαρδάρη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και το μεσημέρι θα φτάνει τους 6-8οC την Πέμπτη και την Παρασκευή αντίστοιχα .Νωρίς το πρωί στο εσωτερικό του νομού θα έχουμε και αρνητικές θερμοκρασίες .

Αττική:

Ο καιρός θα είναι πιο μουντός και χειμωνιάτικος την Πέμπτη στο νομό με πυκνή συννεφιά πιο πολύ στα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα του νομού ,ενώ κάποια ανοίγματα θα υπάρχουν προς τα κεντρικά και νότια τμήματα του νομού. Έτσι ήδη από το πρωί θα εκδηλώνονται ασθενείς τοπικές βροχές στην βορειοανατολική Αττική και στους γύρω ορεινούς όγκους ενώ θα σημειωθούν και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα πάνω από τα 600-700 μέτρα και στην Πεντέλη πάνω από τα 900-1000 μέτρα. Μέχρι και το τέλος της ημέρας έτσι θα κυλίσει ο καιρός με συννεφιά και κάποιες ασθενείς βροχές πιο πολλές στα βόρεια και ανατολικά του νομού όπου θα είναι πιο κλειστός ο καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 9-11οC στα κεντρικά και νότια νοτιοδυτικά τμήματα του νομού .Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 4-5οC πιο χαμηλή.

Τις πρωινές ώρες οι θερμοκρασίες θα είναι κοντά στους 2-4οC στην υπερβόρεια ορεινή Αττική .

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι καλύτερος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές στην βορειοανατολική Αττική που ίσως δίνουν και πάλι ασθενείς τοπικές βροχές καθώς και ένα ελαφρύ πασπάλισμα στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση τι βράδυ και νωρίς το πρωί.



Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: