Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

Δεκάδες νεκροί από το ψύχος στη ΡωσίαΠάνω από 1.200 άνθρωποι έχουν πάει σε νοσοκομεία με κρυοπαγήματα

Το δριμύ ψύχος που πλήττει και φέτος τη Ρωσία έχει κοστίσει ως τώρα τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και έχει στείλει περισσότερους από 1.200 στο νοσοκομείο με κρυοπαγήματα, σύμφωνα με τον απολογισμό που μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Μόνο την Κυριακή, επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, πέθαναν από την έκθεσή τους στο κρύο. Οι ειδικοί πιστεύουν πάντως ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων που δεν έχουν αναφερθεί, ιδιαίτερα μεταξύ αστέγων που δεν έχουν πρόσβαση σε ζεστασιά ή σε καταφύγια.

Λόγω των ακραίων θερμοκρασιών, οι αρμόδιοι αξιωματούχοι επέτρεψαν στους γονείς να αποφασίσουν αυτοί αν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, καθώς ανακοινώθηκε πως οι απουσίες τους δεν θα μετρήσουν.

Οι ανατολικές περιοχές της χώρας έχουν παγώσει, καθώς οι θερμοκρασίες έπεσαν στους 40 βαθμούς υπό το μηδέν, ενώ στο χωριό Τσερούστι, έξω από τη Μόσχα, ο υδράργυρος έδειξε τη νύχτα που πέρασε -32 βαθμούς Κελσίου.

Το υπουργείο Πολιτικής Άμυνας έστειλε 60 ξυλόφουρνους αεροπορικώς στη νότια δημοκρατία Τούβα της Σιβηρίας, όπου ο τοπικός σταθμός παραγωγής ενέργειας έπαψε να λειτουργεί. Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό στο χωριό Χόβου-Άκσι και περίπου 300 έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης.

Το δριμύ ψύχος έχει επηρεάσει επίσης τη γεωργία της χώρας, καθώς πέντε περιφέρειες έχουν χάσει ως και το ένα τρίτο των δημητριακών τους, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, διευκρινίζοντας ότι, σε εθνικό επίπεδο, οι απώλειες φτάνουν στο 8-9%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: