Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ο Καιρός στην Αττική τις επόμενες ώρες και την Παρασκευή 7/12/2012



Καλός θα είναι ο καιρός μέχρι και αργά το απόγευμα με λίγες νεφώσεις στην Πάρνηθα και στην δυτική βορειοδυτική Αττική που ίσως πυκνώνουν κατά διαστήματα. Αρκετή ψύχρα έως και κρύο συνοδεία του βορειοδυτικού ανέμου που χαρίζει καταπληκτική διαύγεια και ορατότητα στον ορίζοντα με χαμηλές υγρασίες .

Από τις βραδινές ώρες κάποια συννεφιά θα έρθει από την δυτική βορειοδυτική Αττική και θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη βόρεια βορειοανατολική Αττική καθώς και το λεκανοπέδιο και γενικότερα τα κεντρικά και νότια τμήματα του νομού.Έτσι σταδιακά θα ξεκινήσουν κάποιες παροδικές βροχές ασθενούς και πρόσκαιρα μέτριας έντασης στο νομό και αυτές θα είναι πιο αξιόλογες στην δυτική βορειοδυτική Αττική-Πάρνηθα-Κιθαιρώνα .

Μέσα στην νύχτα το ξημέρωμα και τις πρώτες πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι σχετικά μουντός με συννεφιά και κατά διαστήματα τοπικές βροχές στο νομό Αττική με έμφαση και πάλι την βόρεια δυτική και βορειοδυτική Αττική .Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν νωρίς το πρωί στην Πάρνηθα πάνω από τα 1000-1100 μέτρα και πρόσκαιρα στα 900-1000 μέτρα ενώ στον Κιθαιρώνα αρχικά πάνω από τα 900-1000 μέτρα που γρήγορα και εκεί θα κατέβουν πρόσκαιρα στα 800-900 μέτρα. (Μικρή πιθανότητα για κάποιες νιφάδες και χαμηλότερα προς Κάζα και στο ορεινό όγκο της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα)

Γρήγορα ο καιρός μέσα στο πρωί και τις προμεσημβρινές ώρες θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση στο νομό με κάποιες λίγες νεφώσεις στην δυτική και βόρεια Αττική. Έτσι μέχρι και το απόγευμα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια ,πολύ καθαρός και διαυγείς καιρός ενώ το κρύο θα είναι τσουχτερό καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.



Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα 3-4 και τοπικά 5-6 μποφόρ(ίσως και λίγο πιο πολύ στην βόρεια βοριεοδυτική Αττική και τους ορεινούς όγκους με το καναλισμό που γίνεται στον Κορινθιακό).

Η θερμοκρασία το μεσημέρι της Παρασκευής θα φτάσει στο κέντρο τους 13-14οC ενώ στα βόρεια του νομού θα είναι 3-4οC χαμηλότερη. To βράδυ θα κάνει αρκετή παγωνιά ενώ σε κάποιες περιοχές της βόρειας Αττικής θα έχει και πάχνη(μορφή παγετού) καθώς η θερμοκρασία θα πέσει κοντά στο 0οC αλλά κα σε αρνητικές τιμές.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: