Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Έξι νεκροί έως τώρα στις ΗΠΑ



Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια αλλά και ανεμοστρόβιλους σαρώνει τις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, έχει φέρει χιόνια στα Μεσοδυτικά και απειλεί πλέον και τα ανατολικά.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή του, ενώ οι αρχές προειδοποιούν να μείνουν στο σπίτι παρά να παγώσουν έξω ή να δημιουργούνται ατυχήματα, λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων.

Ήδη οι πολιτείες του Μισισίπη και της Αλαμπάμα έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς η καταιγίδα έχει προκαλέσει εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, ενώ εκατοντάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί λόγω του χιονιού και της ομίχλης.

Νέες καθυστερήσεις αναμένεται να φέρει η καταιγίδα που κατευθύνεται στην Πολιτείας της Νέας Υόρκης και του Μέιν, ενώ το χιόνι τις επόμενες 24 ώρες αναμένεται να φτάσει το μισό μέτρο.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για το Μπάφαλο, τη Νέα Υόρκη, αλλά ακόμη και τη Φλόριντα, τις ακτές έως τη Νέα Αγγλία.

Το Λιτλ Ροκ και το Άρκανσας είδαν τα πρώτα χιονισμένα Χριστούγεννα τα τελευταία 83 χρόνια, ενώ στην Οκλαχόμα η χιονόπτωση ευθύνεται για μία καραμπόλα με 21 αυτοκίνητα στην Εθνική Οδό.

Ήδη 33 ανεμοστρόβιλοι δημιουργήθηκαν σε Τέξας, Λουιζιάνα, Μισισίπι και Αλαμπάμα από την Τρίτη, ενώ δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από δέντρα που ξεριζώθηκαν. Πάνω από 200.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: