Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Ανεμοστρόβιλος έπληξε την Αλαμπάμα


Καμία αναφορά για θύματα

Ισχυρός ανεμοστρόβιλος έπληξε τις κεντρικές περιοχές, στην πολιτεία της Αλαμπάμα χθες το βράδυ προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές, χωρίς να υπάρξουν θύματα, σύμφωνα με τις αναφορές των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Σε μεγάλο τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών ανήμερα των Χριστουγέννων, επικράτησαν άσχημες καιρικές συνθήκες, προκαλώντας το σχεδόν σπάνιο φαινόμενο, πεδινές περιοχές του αμερικανικού νότου να περάσουν λευκά Χριστούγεννα.

Η κακοκαιρία προκάλεσε το θάνατο ενός άντρα στο Τέξας από πτώση δέντρου, καθώς και μεγάλη καραμπόλα από 21 οχήματα σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Οκλαχόμα, ο οποίος έκλεισε για αρκετή ώρα.

Τα καιρικά φαινόμενα που κινήθηκαν ανατολικά από το Κάνσας και το Τέξας, προκάλεσαν ισχυρούς ανεμοστρόβιλους και δυνατές καταιγίδες κατά μήκος του νότιου Τέξας και των νοτιοανατολικών περιοχών της Αλαμπάμα, ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η καταιγίδα αναμένεται να φέρει χιονοπτώσεις σε περιοχές που σπάνια τα Χριστούγεννα είναι λευκά. Σε μια τέτοια σπάνια περίπτωση «λευκών» Χριστουγέννων στην Οκλαχόμα Σίτι, προβλέπεται να πέσει χιόνι 7,5 έως 15 εκατοστών. Η πιο δυνατή χιονόπτωση που καταγράφηκε στην πόλη την ημέρα των Χριστουγέννων ήταν 16,2 εκατοστά το μακρινό 1914.

Ήδη αρκετές πτήσεις ακυρώθηκαν από το αεροδρόμιο στην Οκλαχόμα Σίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: