Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

O Καιρός στην Αττική και την Θεσσαλονίκη αύριο Τετάρτη 5/12/2012



Θεσσαλονίκη :

Ο καιρός θα ξεκινήσει με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές ενώ προς το μεσημέρι ο καιρός θα κλείνει από τα δυτικά (Πιερία-Ημαθία) και έτσι ο καιρός θα γίνει πιο βαρύς και θα αρχίσουν οι πρώτες βροχοπτώσεις στο νομό που στο εσωτερικό του νομού και στα γύρω προάστια θα είναι πιο πολλές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλώνονται βροχές κατά διαστήματα συνοδεία ψυχρού βαρδάρη .Aπό και εκεί και έπειτα ο καιρός θα αρχίσει να σπάει και τα φαινόμενα να εξασθενούν.

Oι άνεμοι αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί στα 4-5 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν βορειοδυτικοί στα 4-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6-8οC στο κέντρο της πόλης στις γύρω περιοχές ενώ στα προάστια και στο εσωτερικό του νομού η θερμοκρασία θα είναι κοντά στους 0-2οC .

To μεσημέρι θα φτάσει τους 9-10oC.



 Αττική:

Ο καιρός θα ξεκινήσει με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες τις πρωινές ώρες στο νομό οι οποίες όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν αρκετά χωρίς να είναι ικανές να δώσουν κάποιο αξιόλογο φαινόμενο.(εκτός από κάποιες ασθενείς παροδικές βροχές ή ψιχάλες). Τις απογευματινές-βραδινές ώρες ο καιρός θα είναι πιο ανοιχτός με διαστήματα ηλιοφάνειας και νεφώσεις πιο πυκνές στην βόρεια βορειοδυτική Αττική(και στην Πάρνηθα) το απόγευμα όπου είναι πιθανό να σημειωθεί παροδική βροχή.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ με βαθμιαία σημαντική εξασθένιση το απόγευμα και έπειτα και στροφή τους σε βορειοδυτικούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1-3οC στην υπερβόρεια ορεινή Αττική ( σε κάποιες περιοχές ορεινές και χαμηλότερα) ενώ το μεσημέρι θα φτάσει τους 15-17οC. Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3οC χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: