Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

Προβλήματα προκάλεσε το χιόνι στις σκανδιναβικές χώρεςΕπιβάτες τρένου στη Νορβηγία πέρασαν τη νύχτα μέσα σε αυτό

Προβλήματα στις συγκοινωνίες έχει προκαλέσει το πυκνό χιόνι στη νοτιοδυτική Νορβηγία, όπου περίπου 115 επιβάτες ενός τρένου αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα μέσα σε αυτό εξαιτίας της διακοπής της ηλεκτροδότησης, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Οι επιβάτες ενός τρένου με προορισμό το Όσλο μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί σε κοινοτικό κέντρο στο Βίγκρεσταντ, περίπου 50 χιλιόμετρα από το Στάβανγκερ, και από εκεί θα μεταφερθούν στην πρωτεύουσα με λεωφορείο όταν καθαριστούν οι δρόμοι, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων NTB εκπρόσωπος της εταιρείας διαχείρισης των τρένων NSB.

Τα δρομολόγια των τρένων που συνδέουν την πόλη Στάβανγκερ με την Κρίστιανσαντ διακόπηκαν εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία και της διακοπής ρεύματος.

Ενα ακόμη τρένο καθηλώθηκε στην Κρίστιανσαντ και οι 50 επιβάτες του θα μεταφερθούν με λεωφορείο όταν το επιτρέψει ο καιρός.

Στις γειτονικές σκανδιναβικές χώρες Δανία και Σουηδία η πυκνή χιονόπτωση προκάλεσε προβλήματα στις συγκοινωνίες και οι οδηγοί κλήθηκαν να είναι προσεκτικοί.

Η υπηρεσία εκτάκτων αναγκών της Δανίας, Falck, ανακοίνωσε ότι βοήθησε τουλάχιστον 600 οδηγούς, τα οχήματα πολλών από τους οποίους γλίστρησαν στους παγωμένους δρόμους ή εγκλωβίστηκαν στο χιόνι.

Κοντά στην πόλη Λαντσκρόνα της Σουηδίας περίπου 10 οδηγοί πέρασαν πολλές ώρες μέσα στα αυτοκίνητά τους στη διάρκεια της νύχτας, όπως μετέδωσε το Σουηδικό Ραδιόφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: